Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Presentació del futur monument a Cerdà a la plaça de les Glòries

Barcelona projecta, amb el suport del COAC, un monument a Cerdà a la plaça de les Glòries

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, amb el suport del COAC, ha proposat a l’Ajuntament de Barcelona l’impuls d’un monument a Ildefons Cerdà, amb l'objectiu de commemorar la figura de l'urbanista i el pla que va idear per a la ciutat. El lloc triat és la plaça de les Glòries, espai que Cerdà va voler dotar de centralitat, que finalitza ara un procés de reurbanització i que projecta el nou parc de la Canòpia.

Els dos col·legis professionals i l’Ajuntament de Barcelona han signat un protocol per convocar un concurs internacional per redactar el projecte d’una intervenció artística permanent de gran format, de temàtica i forma lliures, que ajudi a dotar d’identitat el parc de la Canòpia.  

El conveni signat estipula que el concurs es resolgui en dues fases: una primera per seleccionar un màxim de 5 equips i una segona en la qual els equips seleccionats hauran de definir la seva proposta creativa. L'equip guanyador serà adjudicatari de la redacció d'un projecte bàsic de la proposta creativa i el concurs establirà la possibilitat que posteriorment pugui ser adjudicatari de la redacció dels documents tècnics executius, així com de la direcció de l'execució.

El jurat del concurs estarà format de manera paritària per representants dels col·legis professionals i l'Ajuntament de Barcelona. La presidència recaurà en l'Ajuntament de Barcelona i també s'incorporarà una persona representant del moviment veïnal.

Un cop resolt el concurs, es calcula tenir el projecte executiu finalitzat en un període de 6 mesos per poder iniciar l’execució de les obres del monument.

El monument a Cerdà culminarà el projecte d’urbanització de la plaça de les Glòries, amb un parc sobre els túnels viaris. Està previst que en aquest parc hi hagi, entre d'altres, un jardí d’immersió, un umbracle i una gran àrea de jocs, als quals se sumarà el monument a la figura i el llegat de l’urbanista que va transformar la Barcelona moderna.

30/03/2023
Tornar