Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Propers Actes

Del Dc, 24 juliol fins Dv, 06 setembre
De dilluns a divendres...

Exposició: Projectes presentats al Concurs de...

Exposició: Projectes presentats...

Jaume Duró

Mor Jaume Duró, exdegà del COAC

Imatge: 
Jaume Duró
L'arquitecte Jaume Duró i Pifarré, exdegà del COAC i expresident de la UIA, ha mort el 16 de març a l'edat de 79 anys.

Nascut a Lleida l'any 1944, va estudiar a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, on es va graduar el 1972. Va ser degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (1988-1990) i president del Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (1990-2002). Entre el 1993 i el 1996 va compatibilitzar la presidència del CSCAE amb la de la Unió Internacional d'Arquitectes (UIA) i, el 1998, es va convertir en president del Consell d'Arquitectes d'Europa (ACE-CAE).

Com a arquitecte, entre els seus projectes destaquen el Jutjat de Menors al Campus de la Justícia de Madrid, realitzat juntament amb Rafael de la Hoz, i els hotels AC Vilamarí a Barcelona.

Va rebre nombrosos premis i distincions, entre els quals cal ressaltar el Premi FAD 1973, el Premi Arquitectura Sostenible Meeting Point 2007 i la Medalla d'Honor de l'Arquitectura (Lleida). Va ser acadèmic d'honor de l'Acadèmia Mundial de Ciències, Tecnologia i Formació Professional i membre honorífic de diferents institucions, com ara la Federació Panamericana d'Arquitectes, el Col·legi d'Arquitectes de Xile, l'Organització d'Arquitectes Alemanys i la Society of American Registered Arquitects, entre d'altres.

L'any 2013 va rebre la medalla del CSCAE pel seu paper clau en l'aprovació de la Llei d'Ordenació de l'Edificació (LOE), juntament amb l'exministre de Foment, Rafael Arias Salgado.

Cerimònia de comiat
El funeral serà el dilluns 18 de març a les 12 h al Tanatori de les Corts (Av. de Joan XXIII, 17 de Barcelona).

18/03/2024
Tornar