Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

El Col·legi d’Arquitectes invertirà més de 300.000 euros a millorar la Casa Lluvià

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El ple de l’Ajuntament de Manresa ha aprovat, per unanimitat, renovar per a 30 anys més el conveni de cessió de la Casa Lluvià a la Demarcació de Comarques Centrals del COAC. Aquest emblemàtic edifici és la seu del Col·legi d’Arquitectes a Manresa, i rebrà, per part del COAC, una inversió de més de 300.000 euros per tal de millorar-ne l’accessibilitat i l'eficiència energètica.

El primer conveni de cessió es va signar el 1989, per 25 anys, a canvi de la rehabilitació de l’edifici, que es va convertir en un punt de visat i suport als arquitectes i centre de trobada i foment de la cultura arquitectònica a través de diverses activitats obertes a la ciutadania. El 2012 es va renovar per a 12 anys més amb unes millores substancials en les instal·lacions de l’edifici, que es va començar a compartir amb Fira Mediterrània.

Ara, amb aquesta nova renovació, el Col·legi es compromet a invertir més de 300.000 euros a millorar l’accessibilitat de l’edifici i a fer-lo més sostenible energèticament. Durant el ple, la presidenta de la Demarcació Comarques Centrals, Claudina Relat, va destacar que “ara més que mai, com a Demarcació, tenim la voluntat i el compromís de seguir apostant per la ciutat i per capitalitzar, conjuntament amb Vic, el nostre territori”. I va assegurar que la inversió prevista “és un gran repte, ja que es tracta d’un edifici amb un gran valor arquitectònic i  patrimonial, però els valors d’avui en dia ens empenyen a adaptar l’edifici: la pluralitat i la descarbonització són dos temes cabdals pel futur del nostre col·lectiu”.

Es preveu per a aquest mateix any 2023 la redacció del projecte tècnic mitjançant concurs i l’inici de les obres per al 2024 o 2025.

17/03/2023
Tornar