Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Els consellers Vila i Mascarell presenten al COAC el futur Museu d'Arquitectura i Urbanisme de Catalunya

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el de Cultura, Ferran Mascarell; i el  degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), Lluís Comeron, han presentat el 2 de desembre al COAC el projecte del futur Museu d’Arquitectura i Urbanisme de Catalunya (MauC), impulsat per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

Concepte i objectius
El museu, tal com han explicat els autors del projecte, l'historiador i museòleg Antoni Nicolau i l'arquitecte Fernando Marzá, es concep com un espai obert i dinàmic que girarà al voltant de tres eixos principals: territori, població i època, i la seva evolució a Catalunya en els darrers 200 anys. D'aquesta manera, i a partir de 7 àmbits com són l'alimentació, l'habitatge, l'energia, la ciutat, el poder, els serveis i el turisme, es pretén conèixer i interpretar el passat i el present del territori construït.

En aquest sentit, no pretén ser només un centre de coneixement, sinó també de recerca, debat, reflexió i difusió de l'arquitectura i l'urbanisme; un centre amb voluntat internacional que ajudi a projectar Catalunya al món

Espai i ubicació
El MauC oferirà 3.500m2 per a exposicions i lloc de trobada professional, on es combinarà una mostra estable que explicarà el paper de l'arquitectura i l'urbanisme a Catalunya, i d'altres exposicions temporals amb contingut variat i dinàmic per aproximar als ciutadans la recerca acadèmica, promoure l'intercanvi a escala internacional i contribuir a la difusió de l'arquitectura i l'urbanisme a Catalunya.

La ubicació del centre es preveu que sigui a l’esplanada de Montjuïc, ocupant part d’un dels antics palaus d’Alfons XIII i de Victòria Eugènia. 

Dipòsit de memòria i estímul de talent
El conseller de Cultura ha destacat el paper de l'arquitectura com a valor intrínsec dins el relat cultural del nostre país, així com el seu potencial de futur. En aquest sentit, ha definit el museu com un "dipòsit de memòria, però sobretot un espai projector de creativitat futura".

Aquesta mateixa idea ha estat subscrita pel conseller de Territori i Sostenibilitat, qui ha remarcat la necessitat que el museu "esdevingui espai físic que aplegui i estimuli el talent", alhora que ha celebrat "la importància que es dóna també en aquest projecte a la nostra geografia".

Ambdós consellers han afirmat que, malgrat la situació actual de final de mandat, es tracta d'un projecte que ha de tenir continuïtat de futur, no tan sols per la seva solidesa sinó també per la voluntat del món professional de dinamitzar la seva execució.

Finalment, el degà del COAC ha subratllat l'interès públic de l'arquitectura així com el seu valor cultural, dos actius que cal posar en valor i als quals s'ha de donar més visibilitat per contribuir a fer de l'arquitectura i l'urbanisme catalans un referent arreu del món.


Impacte en premsa
Per consultar les notícies publicades el dia 3 de desembre de 2015 sobre la presentació del Museu, clica aquí.







Veure el vídeo de la presentació:

2/12/2015
Tornar