Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Arquivolta Olot: esglésies de barri dels cinquanta i seixanta

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC organitza l’Arquivolta Olot: esglésies de barri dels cinquanta i seixanta en el qual, acompanyats pels arquitectes Eduard Callís (Un Parell d'Arquitectes) i Arnau Vergés (Arnau Estudi d'Arquitectura), es visitaran tres esglésies excepcionals i desconegudes, totes acabades entre les dècades dels cinquanta i seixanta del segle XX i que van desenvolupar el paper d’articular la vida comunitària dels barris perifèrics on s’emplacen.

 

En concret es visitarà l’església de Sant Roc d’Olot (Francesc Vayreda i Bofill, 1965), l’església de Sant Pere Màrtir, formant part del centre cívic del barri de Montolivet d’Olot (Ignasi Bosch i Reitg i Joaquim Maria Masramon i de Ventós, 1959) i l’església de Sant Josep Obrer de la Canya (Josep Maria Pla i Torras, 1968).

Punt de trobada: Casa cultural d’Andalusia de la Garrotxa (carrer Villanueva Algaidas, 31, Olot). 

INSCRIPCIONS OBERTES
Places limitades. Inscripció per rigorós ordre. Inscriu-t'hi

PDF version

Sortida a Olot

Imatge: 
© COAC Lleida
La Demarcació de Lleida organitza una sortida a Olot els dies 17, 18 i 19 de maig, que inclourà visites a obres dels estudis d’arquitectura Un Parell d’Arquitectes, Arnau Vergés, Xevi Bayona i RCR.

El preu de la sortida és de 120 € iva inclòs  i inclou dues nits i dos esmorzars a l’Hotel La Perla 3* d’ Olot, així com l’entrada a l’Espai Barberí / Estudi RCR.

L'aforament està limitat a 30 places. Cal confirmar assistència al correu junta.lle@coac.net o trucant al 973 228921, abans del divendres 10 de maig.

PDF version

Presentació del projecte de rehabilitació del nucli antic d'Olot

Imatge: 
© Itziar González
La Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC acull el dijous 25 d’abril de 2024, a les 18.30 hores, la presentació del projecte de rehabilitació del Nucli Antic d’Olot amb l’arquitectura social com a eix vertebrador, que lidera l’arquitecta Itziar González.
 
Per donar resposta a la intervenció integral que està impulsant l’Ajuntament d’Olot a partir de la diagnosi participada sobre el nucli antic que es va fer l’any 2017 (PIAM Nucli Antic), i assolir els seus objectius en matèria d’habitatge i inclusió, així com de convivència i connectivitat, l’Ajuntament d’Olot, amb l’acord de tots els grups polítics del Plenari, ha fet l’encàrrec intern de definir i implementar una estratègia d’intervenció integral d’arquitectura social amb l'elaboració d’un projecte que pugui aspirar a ser beneficiari dels fons que la llei 11/2022 de millorament urbà, ambiental i social dels barris i viles, que permeti no només la transformació de l’Illa del Carme i el seu Centre cultural-Biblioteca, sinó, també, la rehabilitació integral del Nucli Antic i la millora socioeconòmica i de convivència dels seus habitants actuals i futurs.
 
El principal objectiu d’aquesta estratègia d’intervenció integral és construir i articular l’Arquitectura Social que ha de permetre concretar COM i AMB QUI programar i executar la rehabilitació del parc edificat i la transformació social i econòmica del nucli antic més enllà de les actuacions urbanístiques que al llarg dels anys s’han anat fent (Pla de Barris 2004-2009 i les actuacions en l’espai públic del Pla Integral d’Accions de Millora del 2017 entre d’altres).
 
Per Arquitectura social s'entén el conjunt d’aliances entre els diferents agents públics, privats i comunitaris que són necessaris per a garantir un marc transversal d’impuls social, econòmic i polític que no només es mantingui en el temps, sinó que també permeti renovar-se i adaptar-se als diferents contexts i esdeveniments sobrevinguts.
PDF version

Pàgines