Les dones fem paisatge

Les dones fem paisatge: Visita al Passeig Marítim del Prat de Llobregat

Imatge: 
Passeig Marítim del Prat de Llobregat. © Lourdes Jansana
El passat mes d'octubre, el Grup Obert de Dones Arquitectes del COAC va iniciar el cicle de xerrades "Les dones fem", amb l'objectiu de debatre el paper de les dones en diferents aspectes de la professió i impulsar i fomentar la seva participació i visibilització.

La propera sessió consistirà en una visita guiada pel passeig marítim del Prat de Llobregat de la mà d'Imma Jansana i Conchita de la Villa, guanyadores del Premi FAD 2019 de Ciutat i Paisatge, juntament amb Robert de Paauw. La visita tindrà lloc el dimecres 15 de juliol a les 19 h sota el títol "Fem Paisatge". Presentarà l'acte Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona.

Cal inscripció prèvia.
La visita serà a l'aire lliure. Tot i això, com a mesura de prevenció, caldrà mantenir la distància de seguretat d'1,50 m i portar en tot moment mascareta.
El punt de trobada és el Centre d’informació Porta del Delta (carretera de la Platja 78, El Prat de Llobregat)

Passeig Marítim del Prat
El Passeig Marítim forma part de l’espai costaner restant de la construcció l’any 2004 de l'última pista d’aterratge de l’aeroport del Prat. Tot aquest espai ha de ser el futur Parc Litoral del Prat, on hi ha la Pineda de Can Camins (espai protegit), l’espai destinat a futur Parc Públic (ocupa la resta de les instal·lacions del Golf del Prat), les instal·lacions del CRAM i el Passeig Marítim.

La seva vocació és esdevenir el corredor biològic litoral entre els dos espais naturals del Remolar i de La Ricarda, i que alhora sigui compatible amb una gestió que permeti la realització d'activitats relacionades amb el temps lliure i el contacte amb la natura.

El projecte del Passeig Marítim busca entendre el lloc i mostrar les seves característiques ambientals, assegurant la supervivència dels ecosistemes que el conformen tot enfortint-los. El projecte reinterpreta el territori per tal d'adaptar-lo a les noves orientacions d'usos i alhora facilitar-ne la seva evolució biològica.

Cicle de xerrades "Les dones fem"
El cicle organitzat pel Grup Obert de Dones Arquitectes s'emmarca en el punt 7 del decàleg "El nostre clam per l'equitat", de la Comissió de Dones i Igualtat de la Intercol·legial, que estableix que "el Col·legi ha d’implementar paritàriament la visibilització de les dones al món professional".

Amb el suport de:
Cicle patrocinat per: 
Versió per a imprimirPDF version