1a sessió del Cicle Hàbitat II: Recursos

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El 15 d'octubre a les 18.30 h arrenca el cicle Hàbitat II, les primeres passes, comissariat pels arquitectes Ferran Vizoso, Jesús Cardona i Carlos Bergillos. 

La gestió dels recursos té un paper fonamental en la creació de l’hàbitat. Els recursos renovables no s’haurien d’extraure per sobre de la seva taxa de renovació. Els recursos no renovables en canvi, s’han d’explotar a un ritme que permeti la seva substitució abans del seu exhauriment. L’arquitectura ha d’ampliar la seva visió per contemplar els fluxos de materials i energia associats a les nostres intervencions. Els impactes sobre el territori, que és un recurs no renovable, també s’haurien d’incorporar a aquesta visió holística que proposem per l’arquitectura.

En aquesta primera sessió presentarem experiències arquitectòniques, tan d’escala territorial com d’edificis, que revisen les estratègies imperants a l’arquitectura actual, basades en l’ús massiu de recursos i el malbaratament de bona part d’ells, i comptarem amb la presència de:

- Fabián López, Dr. Arquitecte i soci fundador de Societat Orgànica
Marc Montlleó, Biòleg i director tècnic de Barcelona Regional
Josep Bunyesc, Dr. Arquitecte

Recupera el vídeo de la sessió:


Versió per a imprimirPDF version