2a sessió del Cicle Hàbitat: Biosfera

2a sessió del Cicle Hàbitat: Biosfera

El 28 de maig les 18.30 h tindrà lloc la 2a sessió del cicle Hàbitat, el repte humà del segle XXI, comissariat pels arquitectes Ferran Vizoso i Jesús Cardona. 

Torna a veure la conferència:En aquesta sessió, que duu per títol Hàbitat Biosfera, comptarem amb la presència de:

Maria Elena Cefalì, doctora en ecologia, coordinadora de l’Estació d’Investigació Jaume Ferrer (IEO-GOIB) que ens parlarà d'"Arquitectos del hábitat desde una perspectiva ecológica"

Jaume Terradas, doctor en biologia, catedràtic jubilat d’ecologia UAB, investigador associat al CREAF que ens parlarà de "L’ecologia de les ciutats davant el canvi global"

El concepte d’hàbitat fa referència a un lloc amb unes determinades condicions per a la vida d’un organisme o una comunitat d’organismes. La biosfera està formada pel conjunt d’hàbitats del planeta, on l’espècie humana també hi troba el seu. L’hàbitat humà es crea i transforma mitjançant l’ús de recursos, tal com vam veure a la primera sessió del cicle.

El coneixement dels principis ecològics de l’hàbitat ens proporciona eines molt potents per plantejar els criteris d’actuació de l’arquitectura. Cal entendre que l’acció de l’arquitectura no només té conseqüències en l’ús dels recursos, sinó també en les dinàmiques dels ecosistemes. La pèrdua o reducció de determinats hàbitats ecològics pot tenir conseqüències negatives per l’hàbitat humà. No obstant, amb els coneixements que tenim, podem establir relacions i interaccions sostenibles i en línia amb els equilibris de la biosfera.

La primera xerrada d’aquesta segona sessió del cicle exposarà la noció d’hàbitat des de la perspectiva ecològica. La segona ponència ens aproximarà al fenomen urbà des de l’ecologia, considerant la ciutat com un ecosistema, amb reptes molt importants a afrontar.
Versió per a imprimirPDF version