Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Experiències internacionals d'arquitectura en el món educatiu

Amb motiu del Dia Mundial de l'Arquitectura, el Col·legi d’Arquitectes ha programat activitats per apropar l'arquitectura al món educatiu. Llavors per sembrar arquitectura" consisteix en una sèrie d'exercicis i conferències que conviden a experimentar, descobrir i percebre l'arquitectura i la ciutat amb una nova mirada.

La conferència "Experiències internacionals d'arquitectura en el món educatiu", que tindrà lloc el 2 d'octubre, presenta tres interessants propostes d'arreu d'Europa, on l'ensenyament de l'arquitectura a les escoles s'ha implementat de diferents maneres.  Els arquitectes Paivi Kataikko-Grigoleit, Xosé Manuel Rosales Noves i Pihla Meskanen, amb una sòlida trajectòria en aquest camp, presentaran les seves pràctiques, enfocaments i mètodes de docència arquitectònica escolar. La sessió finalitzarà amb una taula rodona per debatre diferents mecanismes per implementar la disciplina a l'entorn escolar. 


Paivi Kataikko-Grigoleit és una arquitecta finlandesa, professora del Departament de Disseny Urbà i Planificació de l'ús del sòl a la Universitat TU Dortmund, i sòcia d’architects_urbanistes RE.FLEX a Essen, Alemanya. És membre fundadora i presidenta de l'organització JAS, associació sense ànim de lucre que promou l'educació ambiental integrada i la participació de nens i joves, així com de la xarxa internacional d'educació arquitectònica PLAYCE.

Xosé Manuel Rosales Noves, arquitecte i coordinador de Proxecto Terra, projecte del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Galícia dedicat a l'elaboració de recursos educatius sobre arquitectura i territori per al professorat i alumnat de les diferents etapes d'educació no universitària. 

Pihla Meskanen és arquitecta i llicenciada en pedagogia. És una de les fundadores de l'ARKKI School of Architecture for Children and Youth i la seva directora des de fa 20 anys. Meskanen ha estat molt activa en l'àmbit de l'educació en l'arquitectura, inventant esdeveniments, projectes i material docent. Ha publicat diversos llibres sobre el tema i ha participat en l'elaboració del Currículum Nacional d'Arts Visuals i Arquitectura sota la Junta Nacional d'Educació. Meskanen és membre fundador de PLAYCE, i actualment n'és cap de la junta directiva.


Les activitats programades per a l'ocasió estan comissariades per Arquikids.

Pots recuperar la sessió i tornar-la a veure:

Versió per a imprimirPDF version