Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Presentació del documental "Tangassogo. Cuidem la casa", amb motiu del Dia de la Dona

Imatge: 
© Anna Mas
En el marc del Dia Internacional de la Dona, el pròxim dilluns 4 de març, a les 18.30 h, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya  presentarà el documental "Tangassogo. Cuidem la casa".

L'acte comptarà amb la participació de l'autor del documental, Agustí Coromines, i altres professionals vinculats amb el projecte, com l'escenògraf Jordi Castells, el ceramista Toni Cumella, la ceramista Carme Balada, la fotògrafa Anna Mas, el president de la Demarcació de les Comarques Centrals Miquel Sitjà i la presidenta de la Demarcació de Barcelona Sandra BestratenLa presentació anirà acompanyada d'un diàleg obert amb el públic. 

Podeu tornar a veure la sessió de debat:El documental recull la participació de més d’un centenar de dones en les tasques de restauració dels enlluïts tradicionals a la concessió Allou-Sana, al poblat de Tangassogo (Tiébélé), situat al sud de Burkina Faso. Amb l’ajut d’estris quotidians com una escombreta, una aixada, o diferents tipus de pedres, i utilitzant terres i pigments naturals, aquesta tècnica documentada des del segle XVI, és un testimoni excepcional de la cultura Kasséna, de valor universal, reconegut a la Llista indicativa de Patrimoni d’UNESCO.

Una aproximació arquitectònica a la cultura Kasséna 
El projecte, que va rebre un ajut del COAC per a la cooperació internacionalva permetre mobilitzar, a més dels propis membres de la família, diverses agrupacions de dones dels voltants, així com els recursos (financers i materials) necessaris per a executar els treballs.  

La iniciativa ha tingut com a objectius principals la millora de l’estat de conservació de les construccions i, per tant, de la qualitat de vida dels seus habitants, estimular la protecció del patrimoni cultural material i immaterial Kasséna potenciant-ne el seu coneixement i transmissió, i empoderar les dones de Tangassogo.


Versió per a imprimirPDF version