Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Unboxing the library. Paisatges textuals

Imatge: 
© Beatriz Borque
Continuem amb el cicle ‘Unboxing the library. Una mirada sobre els fons de la Biblioteca’, l’activitat impulsada per la Biblioteca del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya per tal de donar major visibilitat a la riquesa bibliogràfica que custodia.

En aquesta ocasió, l’arquitecta i paisatgista Beatriz Borque ens presenta a través una selecció de lectures des de diferents disciplines per poder entendre el paisatge.

A allò que anomenem paisatge pot arribar-s’hi des de moltes maneres i disciplines. Una és a través de les lectures que van més enllà de l’arquitectura i que intenten obrir la ment a certs mons que aparentment no ens pertanyen i que desconeixem. Són lectures molt personals, a vegades purament inspiradores i recreatives, alliberadores; altres vegades més instrumentals i directament enfocades a la pràctica del paisatge; i altres vegades com a guia per comprendre el patrimoni.

Unboxing the Library. Una mirada sobre els fons de la biblioteca

Amb més de 180.000 llibres i revistes, la Biblioteca del COAC és un dels centres documentals de referència en arquitectura, urbanisme i paisatge més importants d’Europa. Per donar més visibilitat a la riquesa bibliogràfica que custodia, la Biblioteca obre les portes a la ciutadania i incorpora una nova activitat: “Unboxing the Library”.

Periòdicament es fa una selecció de llibres fonamentals que s’exposen als prestatges principals de la seu de la Biblioteca a Barcelona, fomentant i facilitant així la lliure consulta dels lectors de sala. Paral·lelament, i per aprofundir en la temàtica escollida en cada ocasió, es du a terme una conferència a càrrec d’arquitectes amb experiència reconeguda en la matèria.

Sessions

Sessió 1: 22 de març, Japonismes, amb Igor Urdampilleta
Sessió 2: 26 d'abril, Belgues, Belgues! amb Guillermo López
Sessió 3: 21 de juny, La intervenció a Xile amb Josep Ferrando
Sessió 4: 22 de novembre, Rossi i els postrossians amb Carolina B. Estévez
Sessió 5: 14 de desembre, Llibres King Kong: gèneres, números i casos amb Anna Puigjaner
Sessió 6: 29 de març, La ciutat en disputa! amb María García Ruiz
Sessió 7: 6 de juny, Hàbitat cooperatiu amb Cristina Gamboa
Sessió 8: 7 de novembre, Paisatges textuals, amb Beatriz Borque

Les sessions, que es duen a terme a la mateixa Biblioteca, són una ocasió més per gaudir de la recent adequació que s’ha fet de l’espai per restituir-lo al seu estat original, dissenyat el 1995 per l’arquitecte David Ferrer, que va ser director de la Biblioteca i l’Arxiu Històric entre el 1976 i el 2008.

A banda de l’adequació dels espais, instal·lacions i telecomunicacions, s’ha restituït el mobiliari original, format per les prestatgeries de Gama, les llums de Santa & Cole dissenyades per arquitecte Antoni de Moragas, i les taules dissenyades ad hoc per a aquest espai.
Versió per a imprimirPDF version