Dibuix de la perspectiva interior de St. Pere. Josep Maria Seggarra, Amadeu Llopart i Enric Móra. Arxiu de l’església de Sant Pere. Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà

Conferència "Sant Pere i la reconstrucció de la ciutat en la postguerra", a càrrec de Joan Falgueras

Imatge: 
© Dibuix de la perspectiva interior de St. Pere. Josep Maria Seggarra, Amadeu Llopart i Enric Móra. Arxiu de l’església de Sant Pere. Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà
El dijous 24 de setembre, s'inaugura a la Delegació de l'Alt Empordà del COAC l'exposició Reconstrucció de l'església de Sant Pere després de la Guerra Civil, que s'uneix al conjunt d'actes que commemoraran el mil·lenari de l'Església de Sant Pere de Figueres (1020-2020) amb els que es donarà a conèixer la història de l'edifici. Aquest acte estarà precedit per la conferència Sant Pere i la reconstrucció de la ciutat en la postguerra, a càrrec de l'arquitecte Joan Falgueras, que tindrà lloc a les 19 hores, al Cercle Sport Figuerenc.

Joan Falgueras ens explicarà com al mateix moment en què s'estudiava el procés de reconstrucció del projecte dels arquitectes Amadeu Llopart, Enric Móra i Josep Maria Segarra, va aflorar en el fons de l'arquitecte figuerenc Pelayo Martínez documentació que s'hi podia relacionar. Sorpreses. Projectes alternatius i alternatives del projecte. S'eixamplarà la mirada cap a la societat del primer franquisme i de l'arquitectura religiosa del segle XX. Descobrirà el debat intel·lectual (arquitectònic i plàstic, però també urbanístic i polític) que es planteja en la postguerra l'obra de reconstrucció i la nova planta de l'espai públic.

Finalment, més enllà de la ciència, en el terreny de la passió que la impulsa, ens explicarà com de tot això n'ha acabat sortint una glossa imaginada d'un Sant Pere desitjat, més clar i lluminós, menys expiatori, d'un temple inèdit amb la joia de viure que portava a dins l'autor que finalment no en va ser.

Accés a la conferència
A causa de la situació generada per la Covid-19, la capacitat de la sala està limitada a 40 persones. Per això, cal que ompliu aquest formulari per poder assistir a l'acte. També podeu fer-ho trucant als telèfons 972 412 727 – ext. 18109 o al 972 505 033 – ext. 18116 (laborables, de 9 a 15 h). En el cas que no pugueu assistir a l'acte, us demanarem que ens informeu, tan aviat com us sigui possible, per tal d'alliberar la plaça i que una altra persona s'hi pugui inscriure.

Important > El dia de la conferència, hi haurà control de temperatura i us demanaran les dades per comprovar que us heu inscrit prèviament.
Versió per a imprimirPDF version