Josep Riera Micaló

Cinc Cèntims de Creació local. Josep Riera Micaló. Arquitectura, urbanisme i cultura

Imatge: 
@ Cinc cèntims de creació local
El dimarts 23 de febrer (20 hores) tindrà lloc a la darrera sessió del cicle Cinc cèntims de creació local, en el qual col·labora la Demarcació de Girona del COAC, i que aquest 2021 té com a eix vertebrador l’arquitectura. En aquesta ocasió, la xerrada està dedicada a l'arquitecte i activista cultural Josep Riera i Micaló. Va formar part del Tint i va tenir sempre una gran vocació de servei per a la seva ciutat. L’estudi olímpic, amb la consegüent transformació de Banyoles, alguns edificis de la Vila Olímpica, l’escola i el pavelló de Can Puig, la rehabilitació dels museus de la ciutat o l’adequació de l’entorn de l’Estany figuren entre els seus projectes més destacats.

La xerrada serà conduïda per Marc Riera i Pau Sarquella, coordinadors del cicle, i comptarà amb la participació de Doli Guix, Joan M Viader i Joan Solana. El cicle acabarà amb una visita arquitectònica per la ciutat de Banyoles, programada pel dissabte 6 de març.

El cicle finalitzarà amb una visita guiada a les principals obres dels quatre protagonistes del cicle construïdes a Banyoles. La ruta estava programada pel dia 6 de març, però s'ha posposat esperant que les condicions de la pandèmia millorin.

Cinc cèntims de creació local és un cicle que vol reivindicar la producció cultural de la comarca en diferents àmbits, un espai que va néixer amb l’objectiu de potenciar els autors propis de Banyoles i del Pla de l’Estany, i difondre la seva obra més enllà del coneixement dels experts. Es dirigeix a qualsevol persona que vulgui descobrir l’enorme capacitat creativa d’autors i autores, artistes o personatges vinculats al territori a partir de converses entre persones que els van conèixer, tant des del punt de vista professional com personal o familiar.   

Organitza
Ajuntament de Banyoles, Biblioteca de Banyoles, el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, l’Ateneu de Banyoles i Cultura Banyoles. 

Col·labora
Demarcació de Girona del COAC, Xarxa d’Arxius Comarcals i Consoci per a la normalització lingüística. CNL de Girona. SCC del Pla de l’Estany. 

Més informació

Versió per a imprimirPDF version