Pou d'aigua

Conferència + Visita guiada "L'Àlbum de l'Arquitecte. Clara Gromaches. Entropia i paisatge urbà a l'Índia"

Imatge: 
© Clara Gromaches

En el marc de l’exposició L’Àlbum de l’Arquitecte. Clara Gromaches. Entropia i paisatge urbà a l’Índia, s’ha programat una conferència, el divendres 5 de març de 2021 (19 hores), a la nova seu de la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC, a càrrec de la comissaria i autora de les fotografies, Clara Gromaches, i de l'arquitecte Carlos Suárez-Kilzi. Tot  seguit, els assistents es desplaçaran al Centre Excursionista d'Olot, on la mateixa comissària i autora de les fotografies farà una visita guiada a l’exposició.

Després del seu pas per Girona i Figueres, el Centre Excursionista d’Olot acull la itinerància de l’exposició “L’Àlbum de l’Arquitecte. Clara Gromaches. Entropia i paisatge urbà a l’Índia”. La mostra documenta a través de les fotografies de Clara Gromaches una part de l'Índia tradicional, fugint d'exotismes i imatges estereotipades que formen part del nostre imaginari del país. És un retrat de pobles anònims, d'arquitectura quotidiana i d'urbanisme espontani; en què els grans edificis icònics no són els protagonistes. L'arquitectura perd el caràcter monumental i es reconnecta al context, l'espai urbà. 

Clara Gromaches posa èmfasis en aquella Índia que es va perdent en detriment de la modernitat occidental que el país està absorbint -sense qüestionaments - com a símbol de progrés i desenvolupament econòmic. El motiu de l'exposició és una reflexió sobre l'àmbit local, l'autenticitat del món rural i la tradició arquitectònica –sosteniblement i climàticament eficient.

EMPRESES QUE DONEN SUPORT
Aquesta exposició ha estat possible gràcies a les empreses que donen suport a la Demarcació de Girona del COAC: Jung, com a patrocinador principal; Brancós Ceramics, Compac, iGuzzini, Itisa i Technal, com a patrocinadors, i Arcadi Pla SA, Arquia, Ascensors Serra, Boffi – De Padova, HNA – Germandat Nacional d’Arquitectes, IRSAP, Plantalech, Tendències Girona i Vidresif, com a col·laboradors.

INSCRIPCIONS TANCADES

 

 

 
 
 
 
Versió per a imprimirPDF version