Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Exposició: "Leonardo Finotti.

Exposició: "Leonardo Finotti. Rio de Janeiro en 20 mirades: arquitectura / ciutat / paisatge"

Imatge: 
© Leonardo Finotti
Conferencia inaugural a càrrec de: Leonardo Finotti / Michelle de Castro.
Divendres, 16 de maig de 2019 - 20.00 hores

Des de la mirada del fotògraf brasiler Leonardo Finotti, l’exposició Rio de Janeiro en 20 mirades, mostra una selecció de 20 de les 80 imatges en format 80x80 cm que composen l’exposició  i també el fotollibre homònim “Rio enquadrado”, publicat el 2016. Aquesta exposició es presenta dins del cicle “L’àlbum de l’arquitecte” que promou la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) i és una aproximació a l’arquitectura, la ciutat i el paisatge de Rio de Janeiro, recentment seleccionada com a “Ciutat de l’Arquitectura” per la UNESCO.


 

Com es construeix i es transmet la imatge d’una ciutat? N’hi ha prou amb 20 fotografies per presentar-la?
L’exposició s’organitza a partir de tres temes principals: la natura, amb la seqüència de vuit fotografies de jardins de Burle Marx, el paisatge urbà de la ciutat, amb tres fotografies i la relació entre arquitectura i entorn amb set fotografies més d’edificis destacats de Rio. Cada fotografia té valor per ella mateixa, però, a la vegada, la relació entre totes proposa al visitant diferents tipus d’associacions: contrastos, afinitats, comparacions per tema, per escala, per composició, etc. Finalment una fotografia del passeig marítim de Rio ens situa en un dels espais públics més representatius de la ciutat i acompanya una selecció de fotollibres del propi Leonardo Finotti, un conjunt de publicacions que permeten destacar la importància de la construcció de les mirades i de les narratives visuals com a instrument per transmetre els valors de l’arquitectura i de la ciutat. 

En l’època actual on les imatges inunden la vida, és absolutament necessari “saber veure” la ciutat i l’arquitectura, ja sigui per poder-les entendre i aprendre com per poder transmetre els seus valors. Marcel Gautherot, un dels més destacats fotògrafs brasilers, va dir una vegada: “una persona que no sap arquitectura no és capaç de fer una bona foto”, hi esteu d’acord?


Curadoria:
M. de Castro / M.P. Fontana / J.M. Torra

 
Versió per a imprimirPDF version