Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Exposició: "Cartes a l'Alcaldessa"

Exposició: "Cartes a l'Alcaldessa"

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Escriure una carta mai ha estat fàcil, de no ser per les ganes de fer-li saber a algú altre el que sents, el que penses, el que et preocupa, el que t’ha trencat el cor, el que et fa feliç, el que t’agradaria pel futur o el que desitjaries que millorés.

Aquesta va ser la tasca que vam demanar a 70 arquitectes de diverses edats, gènere i maneres diferents d’aplicar els coneixements arquitectònics i a 30 professionals d'altres disciplines vinculades a la creació de valor per a la ciutat: del món del teatre, fotografia, televisió...

Finalment hem rebut 70 cartes dirigides a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Recupereu el vídeo de la inauguració de l'exposició:El contingut i el gruix de la carta eren lliures, amb l’única premisa que fos en format A4. Per tant hem rebut cartes d’amor, una vinyeta de còmic, una carta brodada, un desplegable, un collage, una postal, una petita instal·lació; algunes que somien amb una Barcelona millor, altres que fan retrets: un calidoscopi de Barcelona.

L’exposició on es mostraran les cartes, al vestíbul de la seu del Col·legi d’Arquitectes, s’ha pensat com espai multi-sensorial, on es podrà gaudir d’un lectura directa de les cartes. A més a més, s’empraran altres mitjans, com la projecció en gran format de les cartes sobre la façana, per a poder ser llegides pels vianants. A banda, també es podran escoltar, a través de locucions, al racó més íntim del vestíbul; i no menys important, es projectaran aquelles cartes que qualsevol visitant vulgui comunicar-li a l’Alcaldessa a través de les xarxes socials. Per últim, una bústia disposada a l’exposició permetrà que tothom pugui dirigir la seva carta en paper a l’Alcaldessa.

El concepte dels mobles expositius està basat en l’economia circular, la reducció de les emissions de CO2 i l’impacte i la integració socials, a través de la reutilització i reciclatge de materials de rebuig i la construcció per part d’una cooperativa que treballa amb persones amb discapacitats per tal de fomentar la seva integració a la ciutat de Barcelona. Aquesta és la carta implícita que enviem els comissaris a l’Alcaldessa.

El projecte “Cartes a l’Alcaldessa de Barcelona” ha estat organitzat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i comissariat per Ricardo Devesa, Xavier González i Núria Moliner, membres de la plataforma urbanNext. Aquest projecte és una idea original de Storefront for Art & Architecture de Nova York, comissariat per Eva Franch, i s’ha realitzat a altres ciutats com Atenes, Bogotà, Buenos Aires, Lisboa, Madrid, Rotterdam, Mariupol, Ciutat de Mèxic, Nova York, Ciutat de Panamà, Sao Paulo, Taipei i Taichung.

Inscripció a l'acte d'inauguració.

Més informació del projecte aquí.

Col·labora:
       
Versió per a imprimirPDF version