ORLANDO…

Imatge: 
© Irma Arribas
El proper 15 de desembre, de 10 a 19.30 h, es podrà visitar al COAC la instal·lació ORLANDO... Cal registrar-se prèviament per reservar horari de visita (consultar document adjunt), enviant un correu electrònic aquí.

ORLANDO... és una instal·lació audiovisual que reflexiona sobre el fet arquitectònic, és a dir, la capacitat que tenen els espais de construir la component bio-antropològica vinculada a la constitució psicològica de l'individu.

Habitar és l'acció en el temps que emergeix per la construcció narrativa que establim en la nostra relació amb el món, a través de l'espai, possibilitant la nostra subjectivitat. ORLANDO... part d'aquesta premissa com a camp de reflexió i acció. El conjunt d'històries presents en la instal·lació pertany a un mateix protagonista, un individu dilatat en l'espai-temps encarnat per cada visitant. Les derives són reflexions sobre l'angoixa, el desig, la nostàlgia o l'esperança en una contemporaneïtat còmplice amb les esmentades manifestacions. Un camp de coacció que de forma voluntària o involuntària s'edifica després de les accions amb què la societat (arquitectes o no) construeix els espais. 

(jo orlando, tu orlandes, ell orlanda ...) 

Comunicar des del dibuixar em permet exposar el procés de formació dels espais com un exercici narratiu i de diàleg constant en permanent transformació. L'Arxiu històric del COAC és el lloc idoni on poder cristal·litzar mitjançant documents audiovisuals l'"entre" a què ORLANDO... fa referència. 

Irma Arribas


Irma Arribas (Burgos, 1978) és doctora arquitecta, investigadora, professora a universitats d'arquitectura i disseny i està professionalment vinculada a projectes en l'àmbit de la comunicació arquitectònica a través de llenguatges híbrids i globals.

El projecte compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. Beques per a la recerca i la innovació a els Àmbits de les arts visuals, dels nous sectors creatius, de les arts escèniques, de la música i del pensament.
Agraïments a Nicolas Combarro, Jordi Llàcer, Montserrat Macau, Pau Villalonga.
Versió per a imprimirPDF version