Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Bèlgica: Sessions d’Urbanisme Comparat

Imatge: 
© BUUR
A la regió de Brussel·les, s’estan portant a terme estudis estratègics urbans que poden ser interessants de contrastar amb la pràctica de l’urbanisme a Catalunya. Per això l’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes (AAUC) conjuntament amb la Demarcació de Tarragona del COAC, organitzen una sessió d’urbanisme comparat amb una conferència que anirà a càrrec de l’arquitecte Kevin Penalva Halpin, i comptarà amb la presentació de Sebastià Jornet.

Al finalitzar la conferència, es farà un sopar-col·loqui amb el conferenciant al restaurant Barhaus. Si esteu interessats en assistir-hi, us podeu adreçar aquí. Preu 18€.

Descarrega la invitació.

Kevin Penalva Halpin és arquitecte (ETSAB, 2008) i viu a Bèlgica des de 2009. És Master of Human Settlements (2010) i Master of Urbanism and Strategic Planning (2011), per la Katholieke Universiteit Leuven. Des de 2011 treballa a BUUR un dels despatxos d’urbanisme de referència a Flandes i Brussel·les.

El model de dispersió urbana característic de Flandes ha arribat a uns límits insostenibles. Fruit d’una planificació urbana laxa durant les últimes dècades, s’ha tendit a una suburbanització del paisatge amb una ocupació del sòl altíssima i una gran dependència del transport privat.
La sessió es centrarà en donar a conèixer alguns dels instruments de planificació urbana i territorial que ciutats  i regions belgues han posat en marxa per redirigir la situació, mitjançant projectes urbans i estudis estratègics realitzats a la regió de Brussel·les capital i a les ciutats flamenques de Lovaina, Anvers i Genk.

S’abordarà, també, el rol i acció de diverses agències públiques de planificació urbana, com per exemple la figura del Bouwmeester, per donar a conèixer el seu funcionament i ressaltar-ne pràctiques que poden ser d’interès per al context català.


Versió per a imprimirPDF version