Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Nova col·laboració continuada amb Europa

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat 8 de juliol el COAC va rebre la visita institucional de Marcos Ros, diputat del Parlament Europeu i també arquitecte, amb qui vam conversar sobre diversos temes que Europa està impulsant i que afecten al nostre sector, com la nova Bauhaus Europea (NEB), la directiva europea d’Eficiència Energètica als Edificis (EPBD), la nova estratègia de Mobilitat Urbana i el nou reglament de màrqueting sobre els productes de la construcció.

Durant la reunió, dinamitzada pels membres de la Junta de Govern: Gemma Farré, secretària, i els vocals Greta Tresserra, Inés de Rivera i Pep Quílez, es va parlar sobre el potencial de vincular els criteris de la New European Bauhaus (bellesa, sostenibilitat i inclusió) a les actuacions de rehabilitació promogudes pels Fons Next Generation. Aquests tenen com a objectiu principal impulsar la millora en l’eficiència energètica del parc edificat, per poder complir amb els objectius fixats per Europa de la descarbonització completa del sector el 2050, però serà clau integrar també el component estètic als projectes de rehabilitació, optant sempre que es pugui per la rehabilitació integral, per garantir una harmonia en el conjunt de ciutat.

També es va tractar l’estat de la revisió de la EPBD, en el marc del European Green Deal, que serà aprovada a finals d’aquest any, per entrar en vigor a partir de l’any vinent, i per la qual el COAC ja s’està preparant per poder informar i brindar les eines necessàries als seus col·legiats i col·legiades.

Per últim, es van detectar oportunitats de visibilitzar aquests temes tan rellevants, i que el Col·legi està liderant, de cara a la Capitalitat Mundial de l’arquitectura de Barcelona 2026.

Aquesta trobada marca l’inici d’una línia de col·laboració continuada del COAC amb el Parlament Europeu, enfortint els vincles entre ambdues institucions.
18/07/2022
Tornar