Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
reunió barcelona capital mundial arquitectura

En marxa la Capitalitat Mundial de l'Arquitectura de Barcelona 2026

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Avui 25 d'octubre, l'Ajuntament de Barcelona, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, la Generalitat de Catalunya, el CSCAE i el COAC han presentat al Pavelló Mies van der Rohe la Capitalitat Mundial de l'Arquitectura UIA-UNESCO de Barcelona 2026.

Les cinc institucions impulsores treballen conjuntament amb el compromís que la ciutat aprofiti el potencial de l'esdeveniment per convertir-se en l'epicentre mundial de l'arquitectura des d'avui i en el futur. Així, estan avançant en la concreció de les actuacions per exercir i intensificar el paper de Barcelona com a referent internacional des d'ara i més enllà de l'any 2026, quan se celebrarà el Congrés de la Unió internacional d'Arquitectes (UIA) i la ciutat assumirà la Capitalitat Mundial de l'Arquitectura.

L'objectiu és posar en relleu l'important paper que assumeixen l'arquitectura, l'urbanisme i el paisatge com a instrument eficaç per afrontar els reptes contemporanis i millorar la vida de les persones, sent aquest treball coordinat un exemple de com l'arquitectura pot crear importants vincles i punts de trobada.

La capitalitat reconeix la qualitat arquitectònica i urbanística de Barcelona, el canvi de model urbà que s'està impulsant i l'ecosistema del sector de l'arquitectura que hi ha a la ciutat. En aquest sentit, el programa d'activitats i accions que es desenvoluparan des de ja serà el reflex d'aquests tres valors i de l'exercici diari que fan la ciutat, les entitats i els veïns per preservar i millorar la qualitat arquitectònica. 

En la seva intervenció, la degana del COAC, Assumpció Puig, ha destacat el "paper de l'arquitectura com a instrument transformador", així com el paper de "Barcelona com a referent en arquitectura, sent una ciutat cívica amb un model d'espai públic que teixeix i potencia la inclusivitat".

Primera activitat, festival de referència internacional
La primera fita tindrà lloc el 2022 amb la celebració del Festival d'Arquitectura de Barcelona, que farà evolucionar l'actual Setmana d'Arquitectura amb perspectiva internacional i apel·larà a la ciutadania, l'àmbit professional i sectors com la cultura, l'educació, el pensament i l'ecologia.

A més, cada any s'incorporarà una ciutat convidada de referència per conèixer i intercanviar coneixement, experiències i iniciatives i reflexionar i treballar conjuntament sobre nous reptes arquitectònics i urbanístics.

Pel que fa al programa d'activitats, les administracions ja estan definint el procés d’organització i celebració de la capitalitat, que serà col·lectiu i cooperatiu i comptarà amb el centenar d'institucions i entitats que formen part de l'ecosistema de l'arquitectura de Barcelona.

 

 

25/10/2021
Tornar