Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge promocional del festival 'Model'

‘Model. Festival d’Arquitectures’ programa un centenar d’activitats per repensar el futur de les ciutats

Imatge: 
© Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona i el COAC presenten la programació de la primera edició de ‘Model’, el nou Festival d’Arquitectures de Barcelona, que se celebrarà del 5 al 15 de maig, i que suposa el primer gran esdeveniment cap a la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura de Barcelona el proper 2026.

‘Recréixer’ és el tema d’aquesta primera edició, amb la qual els seus comissaris, Eva Franch, Beth Galí i José Luis de Vicente, pretenen explorar noves perspectives, línies de pensament i valors que contribueixin a reorientar el creixement de la ciutat. La ciutat, doncs, es convertirá en un laboratori d’experimentació i intercanvi sobre els reptes i les oportunitats que afronten els entorns urbans.

                                 

Cent activitats per generar debat
Hi ha programades un centenar d’activitats impulsades per entitats independents, entre les quals destaquen una sèrie de debats en espais emblemàtics de Barcelona, un homenatge a Oriol Bohigas, a més a més de jornades de portes obertes, tallers i instal·lacions efímeres.

Hi participaran referents de l’arquitectura, la filosofia i l’antropologia, com ROTOR, Carolyn Steel, Rafael Moneo, Carme Pinós, Rose George, Reinier de Graaf, Anna Pacheco, Assemble, MAIO, Elizabeth Duval, Batlle i Roig, La Col, Cooking Sections, FLEXO Arquitectura, Carme Pinós, Barcelona DPR, Camilla van Deurs, Jill Stoner, Ricky Burdett, Maria Rubert, Josep Maria Montaner, Peris+Toral, Ana & Eugeni Bach,  Elisenda Solsona, Areti Markopoulou, Christ & Gantenbein, Point Supreme, Juergen Mayer, Office KGDVS, Zuloark, Iñaqui Carnicero i Carlos Ferrater. 

Cinc instal·lacions efímeres
Les instal·lacions d’arquitectura efímera de Model estaran situades a la plaça de Catalunya, la plaça Reial, el passeig de Lluís Companys, la ronda de Sant Antoni i la plaça d’Idrissa Diallo i seran l'escenari de trobades, debats, actuacions i altres activitats.

Desenvolupades per estudis d'arquitectura vinculats a la ciutat, les cinc estructures estan concebudes per instar al debat sobre l'actualitat de les ciutats, descobrir-ne el passat i especular-ne el futur. A més a més, les instal·lacions podran ser adoptades per la ciutadania per a l’ús quotidià durant els dies del festival.

26/04/2022
Tornar