Trobada anual d'arquitectes del Vallès 2019

Trobada anual d’arquitectes del Vallès

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La Delegació del Vallès del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya va celebrar el passat divendres 12 de juliol la Trobada anual d'arquitectes del Vallès 2019, al magnífic entorn de la Casa de les Aigües de Montcada i Reixac.

L’acte es va iniciar amb una visita guiada a càrrec dels arquitectes del despatx Solé-Roman Arquitectes, encarregats de la seva rehabilitació. La Casa de les Aigües, construïda al 1878 per l'arquitecte Antoni Rovira és un clar exponent del modernisme industrial català i es va construir amb l’objeciu d’augmentar l'abastiment insuficient d'aigua que aportava el Rec Comtal a Barcelona, una infraestructura que havia quedat petita des de la seva construcció a l'edat mitjana i que aprofitava una via d'aigua romana a tocar del Besòs.

Seguidament els assistents varen poder gaudir d’una copa de cava, tot retrobant-se arquitectes de la comarca, representants de les administracions vallesanes i institucions relacionades amb l’arquitectura i la construcció.

Després varen tenir lloc uns breus parlaments institucionals a càrrec del Delegat al Vallès, Miquel Turné; la Degana del Col·legi d’Arquitectes, Assumpció Puig, i el President de l’Àrea Territorial de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, Jordi Sánchez.

Un cop finalitzats els parlaments, el Comissari de les Mostres d’Arquitectura, Francesc Camps, va presentar la convocatòria de la 8a Mostra d’Arquitectura del Vallès, que busca potenciar i divulgar el treball dels arquitectes arreu del territori català. També persegueix, mostrar altres maneres d'exercir aquest ofici –basat en la transversalitat i la resolució d'entorns complexos– que van més enllà de les atribucions clàssiques. Busca ser una exposició de la versatilitat que proporciona aquesta formació, la versatilitat d'un ofici ple de perfils professionals diversos i múltiples exercicis. En definitiva, múltiples Arquitectures. En el marc de la Mostra, es va convocar també un nou premi, el Premi Diputació de Barcelona a Accions Innovadores en la Gestió de l’Hàbitat Urbà, que té la voluntat de reconèixer l'esforç dels arquitectes o equips d'arquitectes que treballen dintre de les administracions públiques locals.

Per últim, la cansaladeria Brunés, de Mollet del Vallès, va oferir un magnífic sopar informal a la setantena d’assistents (entre arquitectes, altres tècnics, representants de les administracions vallesanes i d’altres institucions). El sopar a peu dret va permetre als assistents poder moure’s lliurement i compartir impressions entre col·legues de professió, podent visitar el stand de Saltoki, empresa col·laboradora de l’acte, juntament amb Banc Sabadell.

L’acte va finalitzar cap a la mitja nit amb èxit de crítica per part del col·lectiu.

Descarrega aquí el resum de l'acte amb fotografies.

Consulta la notícia publicada a laveu.cat.
12/07/2019
Tornar