Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Picasso i la Pau. El COAC participa al World Peace Forum i acull una jornada de conferències

Imatge: 
Imatge guanyadora del concurs d'Instagram de la Festa d'Arquitectes 2023 © Jordi Mestrich
El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) participa a la 15a edició del World Peace Forum -que se celebra a Barcelona del 23 al 25 de novembre- i acull una jornada de conferènes i taules rodones que es duran a terme a la sala d'actes de la seu del COAC a Plaça Nova el divendres 24 de novembre.

Picasso i la pau
La jornada s'inicia a les 9.30 h amb la xerrada "Picasso i la pau", a la qual es parlarà sobre la relació entre art i arquitectura i el paper de cada disciplina en la resolució de projectes arquitectònics i urbanístics. N'és un exemple la intervenció realitzada el 1962 a la nova seu del COAC a Barcelona, una entesa entre l'artista Pablo Picasso i l'arquitecte Xavier Busquets que va donar com a resultat els frisos característics que llueix l'edifici. 

Precisament en un d'aquests frisos es representa la Sardana, un element recurrent a l'obra de Picasso que adquireix especial rellevància amb el dibuix "La Sardana de la Pau" realitzat per l'artista el 1953 al Cafè de Ceret. La representació de la dansa popular converteix el fris del COAC en un símbol de pau obert al món.

La xerrada comptarà amb la participació de la presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC, Sandra Bestraten, i l'arquitecte Fernando Marzá, comissari de l'exposició "Picasso, l'urbanisme i la síntesi de les arts", que es podrà visitar al COAC del 16 de novembre al 2 de febrer de 2024.

Programa de conferències al COAC
9.30 h - Picasso i la pau
10 h - PauWa: pont per la pau entre Hiroshima i Barcelona al metavers
11.30 h - L'art com a constructor de la humanitat
12.30 h - El paper de les professions en la construcció de la pau
16 h - Inauguració i obertura Talentum per la Pau
16 h - Un nou paradigma del talent - Neurociència - Intel·ligència emocional
16.40 h - Intel·ligència artificial per a la pau
17.20 h - Accions per la pau
18 h - Conclusions i full de ruta
19 h - Premis d'honor al Talent 2023

Per un altre costat, el dijous 23 de novembre a les 16 h el COAC acull la conferència "L'esport com a eina per promoure la pau, la integritat i la igualtat", organitzada per la Unió de Fedreacions Esportives de Catalunya (UFEC) 

Promoure la pau mundial
El World Peace Forum és una organització que promou la pau mundial i que, després de 14 edicions, es durà a terme per primer cop a l'Estat espanyol. Es tracta, doncs, d'una oportunitat per situar Barcelona i Catalunya com a referent de la pau al món.

Consulta l'ampli programa d'activitats i fes la teva inscripció 
 
Versió per a imprimirPDF version