Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Barcelona més sostenible

Siguem sostenibles! Uneix-te al Pla d'Acció del COAC

Imatge: 
© Compromís per a la Sostenibilitat 2012-2022
Un any més, la Demarcació de Barcelona del COAC presenta l’actualització del Pla d’Acció de Sostenibilitat per a l’any 2021, dins el marc d’adhesió al Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 de l’Ajuntament de Barcelona, amb la vocació d’incorporar aquestes accions a la vida diària de forma permanent.

L’objectiu és anar cap a un model de ciutat més sostenible, mediterrània, oberta, cohesionada i eficient energèticament per tal d’aconseguir la minimització de la petjada ecològica. Per aquest motiu el COAC subscriu aquest Compromís des de 2017 mitjançant un Pla d’Acció que inclou les actuacions que el Col·legi realitza i convida els col·legiats a millorar la sostenibilitat dels seus despatxos implementant aquestes propostes.

Siguem sostenibles per millorar la vida a la ciutat
Per participar en aquest Pla d’Acció de Sostenibilitat 2021, els arquitectes col·legiats de Barcelona s’han d’apuntar a alguna de les següents accions o proposar-ne de noves:

· Estalvi i eficiència energètica: reduir l’impacte ambiental i el consum energètic dels edificis, tant en el mateix despatx professional com en els projectes de rehabilitació i obra nova que es realitzin; prioritzar les energies netes i renovables; i fer difusió i conscienciació, entre d’altres, sobre la importància i els beneficis de la rehabilitació energètica.

· Ambientalització del despatx: aprofitament de les tecnologies per a la reducció del consum dels recursos naturals; minimització de la generació de residus i increment de la recollida selectiva; incorporació de criteris ètics i socials en les polítiques de compra; i promoure, entre d’altres, la mobilitat més sostenible.

· Responsabilitat social: treballar per un model de ciutat mediterrània, sostenible, oberta, accessible i cohesionada; donar suport a la cooperació local; treballar per a l'accessibilitat universal als edificis, entre altres.

· Formació: participar en les formacions que s'ofereixen des del COAC relacionades amb la sostenibilitat.


Avantatges per als arquitectes
Els col·legiats que implementin alguna d'aquestes accions i s'adhereixin al Pla abans del 30 de juny, com a reconeixement al seu compromís i contribució a la sostenibilitat de Barcelona, gaudiran d'una reducció del 10% en el preu públic de recollida de residus per a l'exercici 2022. A més, si són usuaris dels Punts Verds de Zona de Barcelona, podran sol·licitar la Targeta Verda.

Adhereix-te al Pla i suma en sostenibilitat!


El COAC, compromès amb la sostenibilitat
El Col·legi se suma al Compromís Ciutadà per a la millora de la sostenibilitat per tal d’ampliar la seva línia de treball iniciada fa anys en aquesta direcció amb accions com la renovació de la façana de la seu de plaça Nova, l’elaboració d’un Pla Director Patrimonial dels edificis del Col·legi oi la creació del web renovaciourbana.cat.

El darrer any, altres de les accions que responen a aquesta vocació de futur són l'organització de la Biennal Internacional del Paisatge i el Congrés d’Arquitectura i Salut; la convocatòria dels Ajuts a la Cooperació Local i Internacional; la programació de jornades formatives gratuïtes relacionades amb la sostenibilitat; les activitats de la Setmana d'Arquitectura, adreçades a la ciutadania; i el programa Arquitectura a les Aules, adreçat a infants i joves.

Consulta el Pla d'Acció B+S del COAC


14/06/2021
Tornar