Plantada d'arbres al Centre Kālida Sant Pau

El Consell d'Arquitectes d'Europa i el COAC planten l'Arbre de la Benvinguda al Centre Kālida Sant Pau

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Amb motiu de l'Assemblea General del Consell d'Arquitectes d'Europa (CAE), celebrada el passat 22 de novembre a Barcelona, es van organitzar diverses activitats paral·leles dirigides als assistents, representants de les diferents organitzacions membres del CAE. Entre altres, es van realitzar visites guiades al Recinte Modernista de Sant Pau, l'Institut de Recerca Biomèdica de Sant Pau, el Centre Kālida, el Pavelló de la República i la Casa Bloc de Sant Andreu. 

En acabar la visita al Centre Kālida, el CAE i el COAC van dur a terme conjuntament la plantada de l'Arbre de la Benvinguda, símbol de la funció social dels arquitectes i de l'aportació de l'arquitectura al medi ambient i a la salut de les persones. L'acte va comptar amb la participació de Georg Pendl, president del CAE; Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC; Guim Costa, vocal de la Junta de Govern; i Joan Reventós, director de la Fundació Kālida, a més de diversos representants de les institucions membres del CAE.

Fundació Kālida
El Centre Kālida Sant Pau, ubicat al Recinte Modernista de Sant Pau, ha estat projectat per l'arquitecta Benedetta Tagliabue i es va inaugurar el passat mes de maig. El Centre, que té les portes obertes a totes les persones amb càncer i als seus familiars, ofereix acompanyament social i emocional i un lloc d'estada per als malalts i les seves famílies.

L'edifici és un clar exemple de com l'arquitectura i la salut van de la mà. Ha estat pensat com un pavelló jardí en el qual els límits entre interior i exterior es desdibuixen. El disseny d’interiors, que ha comptat amb el suport de Patricia Urquiola, ha permès dotar aquest espai obert i flexible d’una atmosfera càlida i amable, que transmeti sensacions dinàmiques i positives als seus usuaris.

Amb la col·laboració de:

26/11/2019
Tornar