Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Col·leccions COAC.07 / Antoni de Moragas i Gallissà. Blocs d'habitatges

S'ALLARGA L'EXPOSICIÓ FINS EL 20 DE FEBRER

La nova exposició de la sèrie COL·LECCIONS de l’Arxiu Històric del COAC presenta una selecció de l’obra de l’arquitecte català Antoni de Moragas i Gallissà.

L'exposició està centrada en una selecció de dibuixos i plànols dels seus projectes per a blocs d'habitatges, realitzats en col·laboració amb Francisco Riba de Salas.

Antoni de Moragas i Gallissà va néixer a Barcelona l'any 1913. Després dels seus estudis a l’ETSAB, obtingué el títol d’arquitecte el 1941 i el de doctor el 1962. Fou membre fundador del Grup R i de l’Agrupació de Disseny Industrial (ADI/FAD). Fou secretari i posteriorment, en dues ocasions, degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Durant aquestes etapes al COAC, i fruit de la seva preocupació per la renovació de l’arquitectura a Catalunya, organitzà diversos cicles de conferències que van permetre escoltar els millors arquitectes i crítics d’arquitectura europeus del moment, com Alberto Sartoris, Alvar Aalto, Bruno Zevi, Nikolaus Pevsner, Alfred Roth, Gio Ponti, etc. La influència d’aquestes conferències va ser decisiva en l’evolució de l’arquitectura de Barcelona. L’any 1985 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Amb motiu de l'exposició, durant aquests dies es publicaran a l'Instagram de l'Arxiu Històric fotografies del Fons de Moragas i Gallissà, amb el hashtag #SetmanaMoragas.

Adjuntem un llistat amb la bibliografia sobre Antoni de Moragas i Gallissà que es pot trobar a la Biblioteca del COAC. 

Aquesta mostra s'emmarca en l'espai Fundamentals de la programació de Cultura del COAC, en què es mostraran obres, tècniques i col·leccions d'arquitectura. Dins l'apartat 'Col·leccions' es mostrarà material custodiat per l’Arxiu Històric per tal de donar a conèixer el ric patrimoni documental del Col·legi.

Col·labora:

Versió per a imprimirPDF version