edifici  d'Alejandro Zaera

El Final de las Maneras - Conferència d'Alejandro Zaera

Imatge: 
Alejandro Zaera-Polo
El dijous 3 de juny de 2021, a les 19.30 h, tenim l'oportunitat d'escoltar a l'arquitecte Alejandro Zaera-Polo.

Una conferència en format telemàtic oferta per la Demarcació de Tarragona de Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, on l'arquitecte intenta formular una posició davant fenòmens contemporanis com els populismes, les polítiques de la identitat, la postveritat, la covid i els nous imperatius ecològics i proposa algunes possibles implicacions en la disciplina arquitectònica. 
 
Ara pots visualitzar la sessió gravada al canal de YouTube del COAC Tarragona, CLICANT AQUÍ
 
Alejandro Zaera-Polo es va graduar a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Madrid amb Honors el 1988 i va obtenir un títol MARCH2 de Harvard GSD amb Distinció el 1991. Va treballar en OMA a Rotterdam abans d'establir el primer estudi FOA el 1993, una iniciativa guanyadora de premis internacionals, des d'on va construir projectes com la Terminal Internacional de Creuers de Yokohama al Japó i va participar en projectes com la Zona Zero a Nova York i el pla director dels Jocs Olímpics de Londres.

El 2011 crea la firma AZPML, amb seu a Londres i Nova York, des d’on du a terme projectes com l’estació de tren de New Street de Birmingham, el Ravensbourne College, els grans magatzems John Lewis de Birmingham i Leicester, el centre comercial Meydan a Istanbul, projectes d’habitatge municipal a Madrid i Luxemburg, l’Auditorium Park a Barcelona, l’Auditori Municipal de Torrevieja, la Fundació Cerezales a Lleó o la seu del Festival de Cinema de Locarno.

Paral·lelament a les seves activitats professionals, Alejandro Zaera-Polo ha desenvolupat un paper substancial dins de l'acadèmia. Va ser degà de l'Escola d'Arquitectura de la Universitat de Princeton i degà de l'Berlage Institute de Rotterdam. Va ser professor convidat a la Universitat de Princeton i professor convidat Norman R. Foster inaugural a l'Escola d'Arquitectura de Yale. Alejandro és actualment professor d'Arquitectura a l'Escola d'Arquitectura de la Universitat de Princeton. Ha publicat extensament a El Croquis, Quaderns, A + O, Arch +, Volume, Log i moltes altres revistes internacionals. L'obra d'Alejandro Zaera-Polo ha estat àmpliament publicada i exhibida. Va representar a la Gran Bretanya a la 8a Biennal d'Arquitectura de Venècia el 2002; ha rebut el Premi Enric Miralles d'Arquitectura, set Premis RIBA, el Premi de la Biennal d'Arquitectura de Venècia 2004 i el Premi Charles Jencks d'Arquitectura.

#dijousalcoac

#COACTarragona

logo del coac

 

Versió per a imprimirPDF version