Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Aniversari de l'arquitecte Pau Monguió

Imatge: 
Pànol de l’eixample de Tarragona 1894. Fotografia del plànol forma part del fons del Museu d’Història de Tarragona
Enguany celebrem el 150 aniversari del naixement de Pau Monguió, que fou el primer arquitecte municipal de Tarragona. Per això us convidem a assistir a la conferència que anirà a càrrec de l’arquitecte Jaume Costa i Pallejà, que ens parlarà de la trajectòria professional d’aquest arquitecte tarragoní.

L’acte es durà a terme el pròxim dijous 17 de desembre de 2015 a les 19.30h, a la sala d’actes de la Demarcació de Tarragona del COAC.

Descarrega el targetó

Pau Monguió Segura (1865-1956) obtingué el títol d’arquitecte l’any 1889. El 21 de juliol de 1890 pren possessió de la plaça d’arquitecte provincial a l’Ajuntament de Tarragona on hi estarà fins a finals de 1896. El febrer de 1898 es fa càrrec de la plaça d’arquitecte municipal de Terol. La major part de la seva obra es desenvolupà a Terol, tot i que també restà en dues etapes separades a Tortosa, i esporàdicament a Reus.

Durant els anys que va estar a l’Ajuntament de Tarragona intervingué en diversos projectes d’edificació: reforma de les noves casernes, projecte de palau de justícia, escorxador públic, un projecte d’eixample del passeig de Sant Antoni entre d’altres. Però sens dubte la tasca més important que desenvolupà Monguió durant la seva estada a l’Ajuntament de Tarragona fou en el camp de l’urbanisme, redactà un estudi que s’anomenà Proyecto de Urbanización del Ensanche Parcial de la Ciudad de Tarragona, signat el 20 de novembre de 1894. Pel que fa a les obres particulars a Tarragona la seva producció no és excessivament extensa, i de vegades la seva autoria es confusa, doncs amb freqüència s’interfereix amb el seu col•lega i antecessor Ramon Salas.
Versió per a imprimirPDF version