Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Mostra fotogràfica de la Delegació de l'Alt Empordà del COAC (2000-2016)

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

L’exposició vol donar a conèixer, a través d’un petit recull de 18 fotografies, la presència de la Delegació de l’Alt Empordà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a la ciutat de Figueres.

Aquesta relació s’inicia l’any 2000 quan el COAC obre la seva primera seu en aquesta ciutat, en un edifici del carrer Peralada. Posteriorment, el 2006, la Delegació es trasllada a l’antiga rectoria de l’església de Sant Pere, després d’una important reforma.

La mostra es centra en l’adaptació de l’edifici de l’antiga rectoria, propietat del Bisbat de Girona, per als nous usos públics essent necessari un replanteig total dels espais, atès que el caràcter domèstic dels interiors i l’estat general de l’estructura reclamaven reformes importats. La solució adoptada conservava les parets exteriors i la coberta de l’edifici primitiu i es va buidar l’interior d’aquest contenidor per situar un nou nucli de comunicacions adjacent al passatge, deixant els espais propers a la façana de la plaça nets per distribuir-hi les dependències de la Delegació.

Amb la façana, es va voler establir un llenguatge que unifiqués els dos edificis: el de la Parròquia i el del Col·legi com a conjunt, amb la intenció de potenciar la presència de la institució a la Ciutat. Els acabats utilitzats van recuperar les tècniques pròpies del barroc, l’estil que es va utilitzar en la reforma inacabada de la façana de la rectoria. A través dels esgrafiats es va formalitzar una decoració unitària que reconeixia, sense estridències, la dualitat del programa interior però completava la reforma inacabada des de feia seixanta anys.

El recorregut de l’exposició a través de la circulació vertical de la seu finalitzarà a la segona planta amb una composició fotogràfica de les 37 obres seleccionades en aquests 10 anys que estan ubicades a la comarca de l’Alt Empordà. 

Versió per a imprimirPDF version