Plaça Nova

SÍ A L'ARQUITECTURA!

Imatge: 
© Jordi Pareto/Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Aprovat l'Avantprojecte de Llei de Col·legis i Serveis Professionals (LCSP)

El 2 d’agost el Consell de Ministres va aprovar l’Avantprojecte d'LCSP, el qual segueix contemplant la revisió de les atribucions dels arquitectes tot creant un grup de treball per fer “propostes en relació amb les atribucions professionals en l’àmbit de l’enginyeria i l’edificació”. Malgrat s'incorporen mesures de modernització de col·legis professionals, s'impulsa l’intervencionisme de l’Estat, la pèrdua d’autonomia i el conseqüent afebliment del col·legis en el seu paper de defensa professional i responsabilitat amb la societat civil, i envaeix frontalment les competències exclusives que té Catalunya en aquesta matèria.

Continua el període de consultes, a partir del qual el Consell de Ministres aprovarà un projecte de llei definitiu..

Tenim per davant un procés que segurament no acabarà fins al proper any. Durant aquest temps seguirem amb l’oposició frontal, desplegant les accions en defensa de la tasca dels arquitectes i les condicions professionals necessàries per desenvolupar l'arquitectura. Continuarem denunciant una “liberalització” que, lluny millorar en competitivitat, agreujaria les condicions en què els arquitectes exercim la nostra feina i, per tant, la seva qualitat i competitivitat, dificultant encara més la situació actual i destruint bona part de les perspectives de futur. També comportaria renunciar de forma arbitrària i innecessària a un model que ha fet de l’arquitectura el referent per edificar i definir les ciutats, substituint-lo per la mera edificació sense atributs culturals ni socials.

Amb aquest objectiu, seguim coordinats amb el CSCAE, els col·legis, les escoles d'arquitectura i les associacions vinculades amb l’arquitectura, i comptant amb la vostra implicació per continuar amb les accions públiques o col·lectives convenients.
 

Darreres informacions sobre l'LCSP

 

Declaració per l'arquitectura espanyola

Segueix en actiu la Declaració per l'Arquitectura Espanyola que, impulsada pel CSCAE, compta a Catalunya amb el suport de totes les escoles d'arquitectura i organitzacions vinculades amb el sector.

Si encara no ho has fet, adhereix-t'hi! Ja som més de 28.000!

Descarrega't la declaració: versió castellana / versió catalana.

Vídeos

Jornada maniFEST 18 de juny de 2013

 

"Què és ser arquitecte?" Adaptació del vídeo de l'American Institute of Architecs "What it is to be an Architect".

Descarrega't el jpg del SÍ A L'ARQUITECTURA

Per estar informat puntualment, segueix-nos a les xarxes socials: @COACatalunya  #NoalaLSP

NOTÍCIES

18/06/2013
Tornar