Tercera Biennal Internacional

3a Biennal Internacional d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic AADIPA

Imatge: 
© Biennal Internacional d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic AADIPA
El proper dijous 15 de juny se celebra la tercera edició de la Biennal Internacional d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic AADIPA, organitzada per la direcció del Premi Europeu d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic AADIPA conjuntament amb el COAC, l'AADIPA i el Departament de Cultura de la Generalitat.

La Biennal té la voluntat d’erigir-se com a fòrum comú i obert on intercanviar visions i conèixer més d’aprop les estratègies i particularitats que defineixen les intervencions de qualitat en el patrimoni arquitectònic de països no europeus. Enguany, s’articularà al voltant del tema "La Protecció i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic als Estats Units".
 
Aquesta nova edició, que tindrà lloc a la Sala d'Actes del COAC, començarà a les 10 h amb la benvinguda de Lluís Comerón, degà del Col·legi, seguit per les intervencions de Jusèp Boya, director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat; i Ramon Calonge, membre de la comissió organitzadora del Premi Europeu d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic AADIPA.

A les 10.30h, l’arquitecte William Dupont, professor de la Universitat de Texas i comissionat executiu a l'US Committee of the International Council on Monuments and Sites (US/ICOMOS), introduirà als assistents en la noció i els criteris d'intervenció en el Patrimoni Arquitectònic dels Estats Units. Després, a les 12.30 h, David N. Fixler, arquitecte especialitzat en la conservació del patrimoni i adaptació a nous usos en l’arquitectura del moviment modern i cofundador i comissionat del Comitè Tècnic sobre Patrimoni Modern, a la SAH i al DOCOMOMO, centrarà la seva ponència en el projecte de preservació del MIT d’Eero Saarinen i els Laboratoris Richards a la Universitat de Pennsylvania, de Louis Kahn.
 
La programació de tarda s’iniciarà a les 16 h amb la presentació de Carsten Hanssen, arquitecte holandès especialitzat en la intervenció en el patrimoni i vicepresident de l’AIA Europe Chapter, qui exposarà la missió i tasques d’aquest organisme. A les 16.15 h, Jaume Freixa, arquitecte i president del Patronat de la Fundació Joan Miró, parlarà de Josep Lluís Sert i la seva petjada als Estats Units. I a les 17.15 h tots els ponents convidats formaran part d’una taula rodona on intercanviar visions i compartir coneixement. 
 
La Biennal serà, un any més, el marc on es donarà a conèixer la decisió del jurat de la 3a edició del Premi Europeu d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic AADIPA. En concret, a les 18 h una representació del jurat internacional del premi presentarà els projectes finalistes i, a les 19 h, el periodista Quim Morales conduirà l’acte oficial de lliurament del Premi.

Recupera les sessions de la Biennal en els següents vídeos:


Versió per a imprimirPDF version