Riu bessos.

Pedalada: La portada d'aigua a Barcelona des del Riu Besòs. El Rec Comtal

Imatge: 
© Jaume Carne

L'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes del COAC (AAUC) organitza, conjuntament amb el Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports, una pedalada per al proper dissabte 30 de novembre, que formarà part del cicle "Enginyeria en bicicleta".

El punt de sortida serà la Casa de les Aigües de Montcada i Reixac, a les 10 h, i la pedalada finalitzarà al carrer del Rec Comtal, cap a les 14 h.

A la Casa de Les Aigües de Montcada i Reixac (segle XIX), situada a l’Avinguda de la Ribera s/n, farem una visita guiada a les instal·lacions. Després anirem al costat mateix, a la Casa de la Mina del Rec Comtal (segle XVIII). Una vegada fetes aquestes dues visites començarem a baixar seguint el curs del Rec. El podrem veure al descobert fins al Barri de Vallbona, ja al terme municipal de Barcelona. I a partir d’aquí ens fixarem en els diferents vestigis que en queden i les instal·lacions que serveixen per al tractament i impulsió de les aigües, com per exemple la Casa de les Aigües de Sant Andreu. Malgrat que el curs d’aigua desapareix a Vallbona, anirem trobant-nos amb topònims de llocs, carrers, etc. que ens faran venir a la memòria ells “llocs de l’aigua” per on passarem. Per exemple: El Reixagó, els Horts de La Ponderosa, El Torrent de la Perera, l’estació de tren de Sant Andreu Comtal, Les Basses de Sant Pere, l’Aqüeducte Romà i el Carrer del Rec Comtal.

Després del recorregut en bicicleta, dinarem al restaurant de la seu del COAC (Plaça Nova, 5) i, durant la sobretaula, iniciarem un debat obert.

INSCRIPCIONS TANCADES

La visita és gratuïta per als membres de l'AAUC i els col·legiats de Camins. En cas contrari tindrà un cost de 10 euros.
Lloguer bicicleta normal: 12 €
Lloguer bicicleta elèctrica: 24 €
Dinar: a determinar

Més informació

Organitza:

   

Versió per a imprimirPDF version