Exposició: "50 anys de l'Arxiu Històric"

Imatge: 
©COAC

El dijous 6 de febrer a les 19.30 h, s'inaugurarà l’exposició “50 anys de l’Arxiu Històric” a la Demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Els comissaris de l’exposició són Josep Ferrando i Fernando Marzà.

Aquesta exposició de gran format reuneix l'obra d'un centenar d'arquitectes, i és una oportunitat única per veure juntes les peces més emblemàtiques dels fons que conserva l’Arxiu Històric del COAC, coincidint amb la celebració dels seus 50 anys, a través dels quals s’explica la història de l’arquitectura del nostre país.

Rogent, Domènech i Montaner, Jujol, Masó, Bonet Castellana, Solà-Morales, Higueras, MBM... l’exposició repassarà la trajectòria de prop de 90 arquitectes, des de Fray Bonaventura Monet el 1737 fins als RCR, i exposarà peces úniques com el Diorama del Pla Macià, la Universitat de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, el Coliseum, la Ciutat de repòs i vacances de Tarragona, l’Institut Jaume Vicens Vives de Girona, el restaurant Il Giardinetto, la residència de les Germanetes dels pobres de Lleida... entre moltes altres.

Premi Nacional de Cultura

El 50è aniversari de l'Arxiu coincideix amb el Premi Nacional de Cultura que el COAC ha rebut el 2019, un guardó que li ha atorgat el CoNCA per la labor en la reivindicació del valor arquitectònic i patrimonial arreu de Catalunya i, concretament, per la feina de l’Arxiu.

Versió per a imprimirPDF version