Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Cicle MARQ 2022/2023. 'El casc antic de Banyoles: aigua i pedra', a càrrec de Josep Miàs

Imatge: 
© Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona
El dijous 6 d'octubre, a les 16.30 h, la sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC, acull la tercera sessió del cicle MARQ 2022/2023 amb la conferència ‘El casc antic de Banyoles: aigua i pedra’, a càrrec de l’arquitecte Josep Miàs. L'acte també es podrà seguir en directe a través del YouTube de la Demarcació de Girona del COAC.

Aquesta conferència tancarà els actes que han servit per reconèixer la trajectòria de l’arquitecte durant tot aquest any, la major part de les quals han estat promogudes per l’Ajuntament de Banyoles i la Fundació Lluís Corominas.
 
Josep Miàs
És arquitecte per l’ETSAB, 1992. Del 1990 al 2000 va treballar amb l’arquitecte Enric Miralles com arquitecte associat. L'any 2000 funda el seu propi despatx.

És un arquitecte que destaca per les seves propostes imprevisibles, innovadores i experimentals. Als aspectes socials, culturals, històrics i econòmics, incorpora la investigació formal, la recerca tecnològica i del comportament estructural dels edificis, l’experimentació amb nous materials i la recerca en sostenibilitat, oferint propostes inèdites. D’aquí que l'estudi sigui un referent pels seus projectes i dissenys singulars, i per la incorporació dels nous mitjans tecnològics al món de l’arquitectura.

L'estudi és conegut internacionalment per projectes com el Club de Golf Fontanals, la transformació del Centre Històric de Banyoles, el nou Mercat de la Barceloneta, les intervencions al Parc d’Atraccions del Tibidabo, el 22@ Plug-in Building i el iGuzzini Illuminazione HQ a Barcelona, entre d'altres.

Ha estat guanyador de premis nacionals i internacionals i la seva obra ha estat exposada i publicada internacionalment. Aquest 2020, el Centre Pompidou de París ha adquirit 42 maquetes, 14 esbossos i 18 gravats que formen part de la Col·lecció permanent del museu parisenc.

Josep Miàs ha estat professor de Projectes a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona i del Vallès UPC, a la UIC Universitat Internacional de Barcelona i La Salle Ramon Llull de Barcelona; Visiting Professor a l’Stadelschule de Frankfurt, Alemanya, i a Harvard GSD, Cambridge, USA. Actualment, és Visiting Professor a la Facoltà di Architettura UNISS, Itàlia i Catedràtic de Pràctica Arquitectònica a la Bartlett School of Architecture, University College London, al Regne Unit. 
Versió per a imprimirPDF version