Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Cicle MARQ 2023/2024. Pensar i fer arquitectura des d’altres mirades', a càrrec d'Anna Bofill

Imatge: 
© Daniel Garriga

L'arquitecta i compositora Anna Bofill tanca el cicle de conferències del Màster Habilitant en Arquitectura MARQ de l’Escola Politècnica Superior de la UdG, amb la conferència 'Pensar i fer arquitectura des d’altres mirades', el pròxim dijous 18 de gener de 2024, a les 17 h, a la sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC.

En la seva conferència, la doctora arquitecta i compositora Anna Bofill ens parlarà de la seva experiència professional com a arquitecta i urbanista pionera en la concepció de les ciutats des de la perspectiva de gènere. 

Cicle MARQ
El cicle de conferències MARQ 23-24, forma part del programa docent del Màster Habilitant en Arquitectura, on els estudiants desenvolupen el seu Treball final del Màster i on tenen l’oportunitat de conèixer de primera mà professionals de prestigi nacional i internacional que presenten les seves obres, així com la seva investigació aplicada a la docència.

 En la 9a edició del cicle, hi ha participat la Dra. arquitecta Juana Sánchez, del despatx malagueny DJ Arquitectura, amb la conferència “Arquitectura con J de Jardín”, Jero Gutiérrez de BAAS arquitectes, amb la conferència “Inactual”, Jordi Comas de Comas-Pont arquitectes amb el títol “La memòria latent” i el dr. arquitecte Pablo Garrido on les “24 finestres i una porta” ens han apropat al món de l’arquitectura des d’una reflexió constructiva i sensorial al voltant d’aquests dos elements arquitectònics. 

Totes les conferències d'aquesta edició es poden visualitzar a través del canal youtube de la Demarcació de Girona del COAC i del canal youtube de l’EPS de la UdG.

 El cicle ha estat possible gràcies al suport del Patronat de la Politècnica i la Demarcació de Girona del COAC.  

Anna Bofill
És doctora arquitecta i compositora. Va estudiar a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, graduant-se el 1972, quan encara eren poques les dones que ho feien. Es va doctorar en arquitectura el 1975 amb una tesi sobre "Contribución a la generación geométrica de formas arquitectónicas y urbanas” i va obtenir el títol d'arquitecta a França el 1981.  

És un referent ineludible del feminisme en arquitectura i ha treballat per incorporar la perspectiva de gènere en l’urbanisme. Entre les seves obres arquitectòniques destaquen el Walden 7, quan formava part del Taller d’Arquitectura, i, de manera individual, l'estació de trens de Plaça Catalunya a Barcelona o l'Escola d'Ensenyaments artístics de Tàrrega.   

En l'àmbit de l'urbanisme, una de les seves publicacions més influents ha estat “Las Mujeres y la Ciudad, manual de recomendaciones para una concepción del entorno habitado desde el punto de vista del género”, en col·laboració amb Rosa Maria Dumenjó Martí i Isabel Segura Soriano, editat per la Unió Europea a través de la Fundació Maria Aurèlia Capmany, el 1998. 

També la publicació “Planejament urbanístic, espais urbans i espais interiors des de la perspectiva de les dones” a Quaderns de L'Institut-6, Generalitat de Catalunya, Institut Català de les Dones i Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Barcelona, novembre 2005 i la “Guia per al planejament urbanístic i l'ordenació urbanística amb la incorporació de criteris de gènere” a la Col·lecció Eines Nº 11, de l’Institut Català de les Dones, Departament de Política territorial i obres públiques, Generalitat de Catalunya. Barcelona, 2008. 

Com a compositora, ha escrit obres per a instruments solistes, veu, així com música de cambra i electroacústica. Les seves obres han estat programades en diverses ciutats espanyoles i en capitals d'altres països com París, Berlín, Londres, Roma, Nova York, Mèxic, Santiago de Xile, Buenos Aires, entre altres, en el marc de festivals i congressos de música contemporània.  

Ha escrit i publicat diversos articles especialitzant-se en el coneixement i difusió de les dones compositores. En el seu últim llibre  “Los sonidos del silencio”, publicat el 2015, revela la presència de les dones compositores al llarg de la història. 

La seva música es pot escoltar a youtube, spotify, i la pàgina: www.annabofill.accompositors.com 

El 2009 va rebre la medalla al treball President Macià de la Generalitat de Catalunya. El 2022 rep la medalla dels 50 anys com a col·legiada al COAC,  i el 2023 entra com a membre numerari a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Versió per a imprimirPDF version