Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Cicle Mobilitat. La perspectiva de gènere en les transformacions urbanes

Imatge: 
© Equal Saree
La Delegació Garrotxa-Ripollès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) continua amb el cicle Mobilitat programant una nova jornada, que tindrà lloc el 21 d'abril, a les 19 hores, centrada en la Perspectiva de gènere en les transformacions urbanes, i emmarcada en la commemoració del Dia de la Dona 2023. La jornada, conduïda per la periodista Clara Sánchez-Castro, començarà amb la conferència titulada “La perspectiva de gènere en les transformacions urbanes”, a càrrec de l’equip d’Equal Saree, arquitectes, expertes en gènere i investigadores feministes. Tot seguit, es farà una taula rodona amb representants d’associacions i entitats de la comarca, on es podran expressar les diferents opinions i punts de vista respecte a la mobilitat a la Garrotxa, la seva situació actual i quin futur s’hi albira.
 

La perspectiva de gènere en les transformacions urbanes
Els espais "ens parlen", transmeten missatges que integrem de manera inconscient i que poden (re)produir desigualtats socials. En aquest sentit, la participació comunitària i els processos de cocreació de l'espai públic són eines que permeten reflexionar sobre la nostra forma d'habitar, plantejant qüestions com la convivència de persones amb realitats diverses i la gestió de les cures a la ciutat. L'enfocament feminista permet creuar els aspectes físics, socials i psicològics de l'espai per visibilitzar les desigualtats i generar estratègies d'actuació que treballin sobre la inclusió, la diversitat i la cooperació. Els processos participatius enforteixen les relacions entre persones, fomenten el treball en equip i posen en valor el bé comú per sobre dels interessos individuals. A través de diferents projectes, Equal Saree explicaran com aquests conceptes es poden portar a la pràctica, defensant la idea que qualsevol transformació urbana pot ser una oportunitat per generar processos educatius transversals a diferents etapes i àmbits de la vida. 

El Cicle Mobilitat, que organitza la Delegació Garrotxa – Ripollès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, es planteja amb l’objectiu d’afavorir i enriquir el debat del projecte de mobilitat a la Garrotxa, un dels temes més transcendentals a escala comarcal en l’actualitat. 

Equal Saree
Equal Saree estudien l'impacte de la configuració espacial en la (re)producció de les desigualtats socials. El seu objectiu és dissenyar espais inclusius a través de la cocreació amb les persones usuàries. Utilitzen metodologies participatives per posar a les persones al centre de les decisions i donar veu als col·lectius generalment poc representats. Partint d'aquests principis desenvolupen projectes d'arquitectura i espai públic, dissenyen i acompanyen processos de participació comunitària i ofereixen formacions i serveis de consultoria.

Versió per a imprimirPDF version