Setmana d'Arquitectura 2020

Comença la 4a Setmana d'Arquitectura amb propostes per fer "des de casa"

Imatge: 
© Setmana d'Arquitectura
El COAC, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb BBConstrumat i ArquinFAD, impulsen la Setmana d’Arquitectura 2020, una iniciativa compartida que té lloc del 7 al 17 de maig.

L'objectiu és estimular la reflexió sobre l’entorn construït de les ciutats i el seu valor a través de la difusió de l’activitat arquitectònica, el coneixement, l’experiència i debat.

Per primera vegada, la Setmana pot arribar a tot el territori més enllà de Barcelona, gràcies a l'àmplia proposta d'activitats virtuals i, en el nostre cas, a la col·laboració de les demarcacions del COAC. 

Apropar l'arquitectura a infants i joves
El COAC vol apropar l’arquitectura a l’educació. Per això, en el marc del programa ArquiEscola, posa a disposició de famílies i escoles tallers online elaborats per professionals de l'arquitectura amb l'objectiu d'aportar una nova mirada sobre els espais que ens acompanyen i oferir continguts educatius adaptats a totes les edats que ajudin a passar aquesta època de confinament.

Es tracta de píndoles de consum senzill que conviden a fer una acció a casa: fer una manualitat, construir una maqueta, dissenyar formes geomètriques o fer jocs de llums i ombres, entre d'altres.
 
Més informació i accés als tallers


Festes d'arquitectura
A partir d'un espai singular de cada districte de Barcelona, les festes busquen aportar reflexions des d'un punt de vista sociocultural i d'innovació social que demostri com l'arquitectura i el col·lectiu dels arquitectes poden contribuir a la millora dels barris. En aquest sentit, cada festa organitza tallers per fer des de casa i accions participatives. 

Més informació i accés de les festes

Xerrades i presentacions online
El 12 de maig podreu seguir en streaming la xerrada Casa La Ricarda d'Antonio Bonet Castellana. Un Territori Formalitzat, a càrrec de l’arquitecte Ricardo Flores.

També farem una trobada virtual el 14 de maig per explicar el programa educatiu del COAC, l'ArquiEscola, i la participacio que hi podem tenir els arquitectes.

El 15 de maig presentarem la publicació digital "Experiències del confinament", un llibre coral amb els articles escrits per diferents experts i publicats des de l'Escola Sert del COAC, que ens permet reflexionar al voltant de necessitats bàsiques com l’habitatge i el comerç.

Tampoc us podeu perdre el vídeomuntatge "Ballo al balcó", que es presentarà al web del COAC el 8 de maig.

                    

 

7/05/2020
Tornar