Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
"Duel AHI" d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic

"Duel AHI" d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic: Casa Frison - Casa Vicens

Imatge: 
© AHI
Debat sobre l’Art Nouveau belga i el Modernisme català a través dels directors de la Casa Frison d’Horta a Brussel·les i la Casa Vicens de Gaudí a Barcelona. La sessió finalitzarà amb la presentació del Catàleg de la cinquena edició del Premi Europeu AHI.

El proper dijous 27 d'abril a les 18.30 h, a la Sala d’actes del COAC i dins la programació del Model Festival d'Arquitectures, tindrà lloc el segon “Duel AHI” sobre Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic. En aquesta ocasió, hi participaran la consultora de patrimoni, art i cultura Nupur Tron, impulsora de la Fundació de la Casa Frison d'Horta a Brussel·les; i el director de Casa Vicens de Gaudí a Barcelona, Emili Masferrer i Fons. Tots dos compartiran les seves experiències i preocupacions en la gestió de dues obres emblemàtiques de l'Art Nouveau belga i el Modernisme català.

La Casa Frison, construïda a Brussel·les a finals del segle XIX per a l’advocat Maurice Frison, és l'única casa de l’arquitecte Víctor Horta que es conserva avui dia pràcticament intacta, i està oberta al públic com a casa-museu, després de la seva restauració l’any 2018. La Casa Vicens, patrimoni universal de la UNESCO, va ser construïda entre el 1883 i 1885 per al corredor de borsa Manel Vicens, essent un dels primers encàrrecs que va rebre Antoni Gaudí. L’any 2017 va ser restaurada per obrir-se al públic amb una proposta museològica consistent en recuperar l’edifici tal com Gaudí el va concebre originalment.

Presentació del Catàleg de la 5a edició del Premi Europeu AHI
El “Duel AHI” finalitzarà amb la presentació del Catàleg de la cinquena edició del Premi Europeu AHI, a càrrec dels Directors Ramon Calonge, Oriol Cusidó, Marc Manzano i Jordi Portal. El llibre recull els 291 projectes presentats al Premi l’any 2021, en les seves diferents categories: patrimoni construït, intervencions en espais exteriors, planejament urbanístic i divulgació. Un total de 231 estudis d’arquitectura i institucions de 25 països diferents hi van participar, confirmant el moment de consolidació del Premi, que ha esdevingut un certamen internacional de referència dins del seu àmbit.

L'acte és gratuït però cal inscripció prèvia.
 
Versió per a imprimirPDF version