Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Propers Actes

Del Dm, 27 setembre fins Dm, 11 octubre
Dimarts de 15:00 h a...

Obertes les inscripcions per al curs de càlcul i disseny...

Obertes les inscripcions per al...

Exposició: "Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya"

Imatge: 
© Associació per la Pedra Seca i l'Arquitectura Tradicional

Del 17 de setembre al 17 d’octubre la sala d'exposicions de la Casa Lluvià acull l’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya”, una mostra d'aquesta arquitectura tradicional que ha sobreviscut al pas del temps com a testimoni de les formes de vida del passat.  

Amb motiu del reconeixement de la tècnica de la pedra seca com a patrimoni cultural immaterial per part de la UNESCO, el novembre de 2018, l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya van produir aquesta exposició sobre les construccions i les tècniques presents al nostre país.

La mostra, eminentment fotogràfica, pretén oferir una panoràmica àmplia sobre aquest llegat, posant èmfasi en les variants tipològiques més habituals i en la diversitat territorial. Explica, també, la vigència actual d’aquesta arquitectura, harmònica amb l’entorn natural i sostenible des de tots els punts de vista.

Aquesta exposició està fent una itinerància per Catalunya, ha passat per Torrebesses (Segrià)Casltellar del Vallès i Amposta, està previst que viatgi a Bonastre, Alcover, Olot, Tortosa, Torrella de Llobregat, Sitges, Móra la Nova i Girona.

L'exposició està organitzada pel Centre Cultural el Casino de Manresa i compta amb la col·laboració del Centrel d'Estudis del Bages, Fundació Fira Mediterrània i la Demarcació de les Comarques Centrals del COAC.

Amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni 2020 s'han organitzat diverses activitats paral·leles a aquesta exposició que es poden consultar en aquest enllaç

Versió per a imprimirPDF version