Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
vidriera groga

Exposició 'Una llum noucentista: els vitralls de Masó'

Imatge: 
© Fundació Rafael Masó

Per commemorar el desè aniversari de l'obertura de la Casa Masó, la Fundació Rafael Masó inaugura el dijous 10 de març, a les 19 hores, a la mateixa Casa Masó, l'exposició temporal “Una llum noucentista: els vitralls de Masó”, la qual ofereix un recorregut pels vitralls dissenyats per Masó durant tota la seva carrera com a arquitecte. Durant l’acte també es presentarà el llibre sobre els vitralls de Rafael Masó que s’ha publicat amb motiu de l’exposició.

“Una llum noucentista: els vitralls de Masó” presenta vitralls originals de l'arquitecte, procedents d'algunes de les seves cases, així com els seus dibuixos i projectes originals, a més d'una àmplia mostra de fotografies antigues i actuals dels vitralls que es poden admirar als seus edificis, alguns dels quals es poden veure aquí per primera vegada. La mostra també explica com Masó, amb la col·laboració del taller de vitralls Rigalt & Granell, es va convertir en el màxim exponent del vitrall d'estètica noucentista, alhora que també mostra influències dels vitralls de la Secessió vienesa, de l'Arts & Crafts i de l'Art Déco. Hi ha vitralls per a interiors domèstics, per a edificis industrials i també per a edificis religiosos, i en cada cas es pot comprovar com Masó considerava el vidre emplomat com un element essencial de la seva arquitectura moderna.

Comissariat: Dra. Núria Gil Farré

La celebració dels 10 anys de la Casa Masó compta amb ajuts extraordinaris del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona, i del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya – Demarcació de Girona.

Versió per a imprimirPDF version