Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Exposició: "Arquitectures en el paisatge / Catalunya 2000 - 2017"

Exposició: "Arquitectures en el paisatge / Catalunya 2000 - 2017"

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La sala d’exposicions de la Seu de Vic del Col·legi d’Arquitectes acollirà, a partir del divendres 8 de març, l’exposició Arquitectura en el paisatge / Catalunya 2000 - 2017.

La mostra, que ha itinerant pel territori, compta amb la participació i coordinació de les diferents demarcacions i delegacions del COAC.

Actuar en el paisatge des de l’arquitectura
L’exposició planteja l’aproximació a una suma de paisatges que conformen l’àmbit territorial de Catalunya en el període que comprèn l’inici del segle XXI amb l’objectiu de donar a conèixer, principalment, les intervencions que queden fora de les grans ciutat i nuclis urbans, però que aporten gran riquesa i pluralitat dins de l’arquitectura.

Suposa una mirada transversal a la praxis projectual de l’arquitecte, que aprofundeix en el coneixement i la cohabitació del medi que l’envolta. Una mostra de diferents maneres d’actuar en el paisatge des de l’obra construïda, d’apropar-s’hi, ser ser-hi, de formar-ne part. Un recull que no es fa amb la voluntat de construir un relat, sinó d’obrir un diàleg. Un diàleg on cada autor explica les pròpies raons per actuar tal com ho fan, quin és el punt de partida o quina és la “idea-força” en la seva relació amb el paisatge.

Arquitectura i natura per millorar la qualitat de vida
L’espai, el silenci i el contacte amb la natura són els elements indispensables per millorar la qualitat de vida de l’usuari. L’arquitecte, mitjançant l’anàlisi del lloc, els materials autòctons coma  eina constructiva, l’adequació a la topografia i al clima, el diàleg amb la natura, els recorreguts de l’aigua, els camins i els marges i la dinàmica del cicle agrari, interactua dins del medi antropitzat. Aquesta mirada, que conjuga tècnica i sensibilitat, es veu reflectida en cadascuna de les intervencions, que van des de la petita a la gran escala, en l’extensa i complexa geografia catalana.

Col·laboració entre les demarcacions i delegacions del COAC
El recull de projectes pretén establir una xarxa transversal de col·laboració entre les demarcacions i delegacions que formen el Col·legi  d’Arquitectes de Catalunya, i interactuar amb les diferents escoles d’arquitectura del país.

Cada àmbit territorial conté 8 obres construïdes entre el període 2000 i 2017, i 2 obres referents del s. XX, per establir un lligam temporal en la mirada i la intervenció projectual en l’arquitectura catalana.

Versió per a imprimirPDF version