Ciutat Vella

Festa d'Arquitectura de Ciutat Vella: Repensem el Sanatori Antituberculós

Imatge: 
© Foto: José Hevia
Sabies que arquitectura i salut van molt lligades? El Sanatori Antituberculós va ser projectat pel GATCPAC als anys 30 del segle XX per fer front a una pandèmia com l'actual, i representa un referent de l’arquitectura racional de Barcelona.

Des dels anys 90, i després de la rehabilitació de l’edifici, el CAP del Raval Nord ocupa els espais de l’antic Sanatori. Aquesta transformació, però, sempre ha arrossegat algunes dificultats funcionals i, a més, s'ha quedat petit per a les necessitats de la població d’avui dia.

El Grup d'Arquitectes de Ciutat Vella vol donar visibilitat a l'edifici, i recuperar-ne el valor històric, cultural i curatiu dins la ciutat, amb l'objectiu de reflexionar sobre els possibles usos futurs del lloc i el seu entorn.

Fem banys de sol
Fem uns banys de sol des del balcó o la finestra! Busca com captar els raigs de sol i envia'ns una fotografia a femarquitectura@coac.net!

Més endavant, el dia que fem la festa presencial, transformarem els entorns del Sanatori en una gran plaça per fer banys de sol, seguint l’estructura d’un hospital de campanya.

Per a més informació sobre la Festa d'Arquitectura de Ciutat Vella i el Sanatori Antituberculós, clica aquí.

Setmana d'Arquitectura
La Setmana d’Arquitectura 2020, que es durà a terme del 7 al 17 de maig, és una iniciativa promoguda per l'Ajuntament de Barcelona, el COAC i la Fundació Mies van der Rohe, amb la col·laboració de Construmat i ArquinFAD. Enguany, davant la situació d’excepcionalitat que ens ha tocat viure, totes les activitats de la Setmana d’Arquitectura s'han transformat i es duran a terme de manera online. Participa-hi des de casa!
Versió per a imprimirPDF version