Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Les Corts

Festa d'Arquitectura de Les Corts: Construïm la ciutat inclusiva

Imatge: 
© UPCommons
Quan puguem celebrar la Festa presencial, cobrirem el carrer Pasqual i Vila amb un sostre efímer de diferents materials sostenibles per experimentar la màgica sensació de cobrir un espai per fer ombra. Ho farem de la mà de diferents arquitectes que ens permetran aprendre a través de tallers pràctics de construcció amb les nostres pròpies mans.

A més, de la mà del Museu de Matemàtiques aprendrem a construir les cúpules de Leonardo da Vinci, amb estructures de fusta encaixades sense cap cargol. I, per si no fos poc, amb el Gremi de la Fusta construirem un pont de 7 metres amb les mateixes tècniques constructives, però també en farem un de 20m!

Durant la Festa online, us animem a que comenceu a practicar a petita escala el que podrem fer aviat amb veritable magnitud.

El Museu de Matemàtiques ha preparat uns vídeos curts per construir el pont i les cúpules de Leonardo amb llumins. Pots veure'ls aquí: vídeo 1, vídeo 2, vídeo 3 i vídeo 4.

D'altra banda, amb els companys de Voltes Cooperativa experimentarem la construcció d’una cúpula geodèsica que amb materials propers com la canya, que voreja totes les rieres, podrem fer grans construccions. L’arquitecta Greta Tressera ens ensenyarà a construir estructures tridimensionals amb bambú. El bambú, germà gran de la canya, té un temps de creixement molt ràpid comparat amb qualsevol bosc d’arbres, fet que el fa un material òptim per donar resposta a les necessitats d'habitatge a molts àmbits de tot el món.

I com a aparent material de residu, els tubs de cartró també poden donar resposta als nostres sostres, material molt utilitzat en projectes d’emergència per l’arquitecte Shigeru Ban. De la mà de l’assignatura Tecnologies de Baix cost per la Cooperació de l’ETSAB construirem triedres de forma molt intuïtiva.

La ciència, la tècnica i l’art al carrer, ara a casa!
Fes una maqueta i prepara't pels tallers!
Com t'ha quedat? Envia'ns fotografies o vídeos de les teves construccions a femarquitectura@coac.cat!

Per a més informació sobre la Festa de Les Corts i l'activitat proposada, clica aquí.

Setmana d'Arquitectura
La Setmana d’Arquitectura 2020, que es durà a terme del 7 al 17 de maig, és una iniciativa promoguda per l'Ajuntament de Barcelona, el COAC i la Fundació Mies van der Rohe, amb la col·laboració de Construmat i ArquinFAD. Davant la situació d’excepcionalitat que ens ha tocat viure, totes les activitats de la Setmana d’Arquitectura s'han transformat i es duran a terme de manera online. Participa-hi des de casa!
Versió per a imprimirPDF version