Propers Actes

Matèria Bosc

Matèria Bosc: William Curtis

Imatge: 
© RCR BUNKA Fundación Privada
Enguany el COAC coorganitza el Programa Obert que acompanya el Workshop Internacional que cada estiu organitzen RCR Arquitectes i RCR BUNKA Fundació Privada.

Aquest programa consisteix en un cicle d'11 conferències sobre arquitectura i paisatge, obertes al públic, amb la participació de destacats artistes i professionals provinents del món de l'arquitectura, la fotografia, les arts escèniques, la dansa, el món audiovisual i l'art sonor. Les conferències, que es retransmetran per streaming, s'acompanyen cada una d'una vídeo-creació.

En el marc d'aquest cicle, el proper dijous 23 de juliol a les 20 h tindrà lloc una conferència a càrrec de William Curtis, que anirà precedida de la projecció del vídeo "Ma mére l’Oye" (Bèlgica/França, 2001), de Thierry De Mey.

La conferència es podrà seguir en directe a través del web d'RCR.

William J. R. Curtis (Birchington, Kent, Regne Unit, 1948) és historiador d’arquitectura, crític, escriptor, pintor i fotògraf. Es graduà el 1970 al Courtland Institute of Art de la Universitat de Londres i es doctorà el 1975 a la Universitat de Harvard. És un dels crítics i historiadors d’arquitectura moderna i contemporània més destacats. Ha escrit una desena de volums i monografies, els seus articles es publiquen habitualment en diaris i revistes de tot el mon, ha impartit classes a Europa, Estats Units, Àsia, Amèrica Llatina i Austràlia, i el seu llibre Arquitectura moderna desde 1900 (Phaidon, 1982; posteriorment ampliat i revisat el 1987 i 1996) és una obra de referència de la història i crítica de l’arquitectura moderna i contemporània. És autor de Le Corbusier: Ideas and Forms (Phaidon, 1986), un dels compendis més exhaustiu sobre un dels arquitectes més influents del s.XX i d’obres sobre altres mestres com l’arquitecte indi Balkrishna Doshi (Mapin, Rizzoli, 1989) o el mexicà Teodoro González de León (Arquine, Reverte, 2004). Aquestes obres es complementen amb títols dedicats a l’art, l’arquitectura i l’escultura com és el cas d’Abstractions in Space: Tadao Ando, Ellsworth Kelly, Richard Serra (Pulitzer Foundation, 2001). Ha estat guardonat amb premis a la seva tasca de crític per el Comité international des critiques d’architecture (1985), la Society of Architectural Historians (Estats Units, 1982), la Medalla de plata de la World Architectural Biennale (1989) i la Medalla Alice David Hitchcock de la Society of Architectural Historians of Great Britain (Regne Unit, 2004). Curtis tambié exposa periòdicament part de la seva obra fotogràfica i pictòrica. Actualment resideix a França.

Els camins de Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta es creuen amb William J. R. Curtis amb la publicació de RCR Aranda, Pigem, Vilalta ArquitectesEntre la abstracción y la naturaleza (Gustavo Gili, 2004). Amb el segell de RCR BUNKA Fundació Privada publica el text “La estructura de las sombras. Bell-lloc” a la monografia dedicada a les bodegues de Bell-lloc de RCR Arquitectes a Palamós, Girona, Espanya (2009). A la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2018, RCR estigueren presents al Pavelló de Catalunya, dedicat al projecte de La Vila, amb l’exposició “RCR. Somni i Natura” i en el qual convidaren Curtis a reflexionar junts sobre com crear coneixement i noves formes de comunicar l’art i l’arquitectura.

Versió per a imprimirPDF version