El nou número de Quaderns reflexiona sobre la nova arquitectura local i europea

Imatge: 
© Quaderns d'Arquitectura i Urbanisme. Publicació del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
La revista del Col·legi Quaderns d'Arquitectura i Urbanisme publica un nou número, que ja està a disposició dels col·legiats a les diferents seus del COAC. Es tracta del número 270, titulat Europa Europa, dirigit per l’arquitecte i editor Moisés Puente i basat en els cicles Absolutament moder(rr)ns (2016) i Europa Europa (2017), duts a terme al COAC i comissariats pel mateix Puente. El nou número presenta un panorama que confronta l'arquitectura local amb el que succeeix a Europa.

Absolutament moder(rr)ns i Europa Europa
L'objectiu dels cicles de conferències era reflectir l'estat de la qüestió de la nova arquitectura, en el primer cas local, i en el segon cas, ampliant la visió cap a l'arquitectura europea. En paraules del propi comissari, "Absolutament moder(rr)ns pretenia esbrinar en què s'havien ocupat els joves arquitectes barcelonins durant tot el temps de crisi". Les reflexions dels 12 estudis convidats al cicle es van complementar amb quatre accions específiques a l'Altell de l'edifici de Plaça Nova, en què es va convidar a quatre equips d'arquitectes a treballar amb quatre artistes locals.

Un any després, el cicle Europa Europa repetia la mateixa intencionalitat, però aquest cop en un format diferent. "Amb l'objectiu que el cicle servís també per establir relacions entre els arqutiectes visitants i els locals", cada conferenciant europeu va ser presentat per un arquitecte local. A més d'arquitectes de França, Alemanya, Bèlgica i Països Baixos, el cicle va incorporar dos personatges aliens a la pràctica de l'arquitectura: Philip Ursprung i Moritz Küng.

Col·laboradors d'aquest número
El nou número de la revista, a més dels assajos de Moritz Küng, Philip Ursprung, Guillermo Santomà i del propi Moisés Puente, inclou projectes d'alguns arquitectes que van participar en els cicles: architecten de vylder vinck taillieu, Arquitectura-G, Atelier Kempe Thill, Bruther, Flexo arquitectura, Harquitectes, MAIO, OFFICE Kersten Geers David Van Severen, Thomas Raynaud, Núria Salvadó i Josep Anglès i 51N4E, així com un àlbum del fotògraf Bas Princen.

Els propers números de la revista aniran a càrrec dels equips guanyadors del concurs convocat l'any passat pel Col·legi, i que seran: Xavier Monteys (n. 271), Josep Ferrando i Marta Poch (n. 272) i Ferran Grau, Núria Casais i Rafa Mateo (n. 273).

30/05/2018
Tornar