Propers Actes

Del Dll, 06 setembre fins Dg, 19 desembre
Els dijous i els...

Exposició "L'Àlbum de l'Arquitecte: Denise...

Exposició "L'Àlbum de...

Del Dj, 23 setembre fins Dg, 31 octubre
Feiners, de 9 a 16.30...

Exposició “Premis AJAC XII”

Exposició “Premis AJAC XII”

Exposició: "Passat Industrial. Espais de l’oblit"

Imatge: 
arqpixel Frank Gómez Castrillo
La Delegació del Vallès acull l’exposició “Passat Industrial: Espais de l’oblit”, una mostra de fotografies de Frank Gómez Castrillo, resultat del seu projecte "Passat industrial".
La gènesi d’aquest projecte es remunta a 1985, any en què Gómez Castrillo va començar a fotografiar alguns dels diferents edificis industrials de la ciutat de Terrassa. Amb el temps, després d’analitzar les fotografies realitzades i l’evolució urbanística de la ciutat, el fotògraf va sentir la necessitat de sistematitzar el procés fotogràfic i deixar una constància més rigorosa de les velles fàbriques que encara quedaven en peus.
El projecte fotogràfic "Passat Industrial" documenta gràficament l’estat d’aquelles antigues fàbriques en el seu estat d’abandonament, d’intervenció o després d’un pla de restauració o rehabilitació. L’exposició se centra en aquells edificis industrials ja desapareguts o oblidats, fotografiats entre els anys 2005 i 2017 arreu de Catalunya. L’atmosfera dels espais abandonats i la maquinària inservible genera una poesia visual on el color i la geometria de les imatges ens transporten a un viatge oníric i històric cap a l’època d’esplendor de les indústries.
El projecte pretén fer visible la riquesa del nostre patrimoni industrial, en molts casos abandonat i oblidat, no tan sols pel seu valor arquitectònic o tècnic, sinó també social, ja que aquests edificis formen part de la nostra memòria col·lectiva i tarannà. Vol ajudar a crear consciència de la importància històrica d’aquest període i de la necessitat de la rehabilitació i de la documentació gràfica per preservar aquest llegat.
Versió per a imprimirPDF version