Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Taller de bones pràctiques d'arquitectura a l'Alt Empordà. Cellers i Cooperatives - 2a sessió

Imatge: 
© Celler Perelada
La Delegació de l'Alt Empordà del COAC tanca el cicle "Taller de bones pràctiques d'arquitectura a l'Alt Empordà" dedicat a l'arquitectura vitivinícola empordanesa amb una visita guiada al Celler Perelada el 29 de novembre.

Després de la sessió inaugural del 31 d'octubre, centrada en el cooperativisme del vi i la museografia contemporània a càrrec de Joan Falgueras Font i Jordi Pigem de Palol, aquesta segona jornada permetrà experimentar in situ la síntesi entre arquitectura, enologia i sostenibilitat.

El Celler Perelada, dissenyat per RCR Arquitectes i inaugurat el 2022, és el primer celler d'Europa amb certificació LEED Gold. El projecte conjuga cinc pilars: enologia, arquitectura, sostenibilitat, enoturisme i paisatge. L'edifici s'integra en un desnivell del terreny de deu metres, incorporant elements de la granja original del 1941, obra d'Adolf Florensa, i generant una "presència callada" en paraules dels seus creadors.

La visita serà conduïda per l'arquitecte Rafael Aranda i l'enòleg Delfí Sanahuja, que oferiran una lectura complementària des del vessant arquitectònic i enològic. El recorregut anirà des del laberint audiovisual inicial dedicat a les cinc finques del grup Perelada, fins a la sala de botes on la textura del formigó evoca les profunditats de la terra, passant pel "temple", espai dedicat a la degustació vertical i l'experimentació enològica.

Rafael Aranda Quiles
Arquitecte (ETSAV-UPC, 1987), cofundador de RCR Arquitectes juntament amb Carme Pigem i Ramon Vilalta el 1988 a Olot. El 2017, RCR Arquitectes va rebre el Premi Pritzker d'Arquitectura.

La seva obra es caracteritza pel compromís amb el lloc i el paisatge, l'ús sensible dels materials i la creació d'espais que dialoguen amb el context natural i cultural.

Ha estat professor de projectes arquitectònics, urbanisme i paisatge a l'ETSAV-UPC i l'ETSAB-UPC fins al 2001. El 2013 va fundar la RCR BUNKA Foundation per donar suport a l'arquitectura, el paisatge, les arts i la cultura.

Delfí Sanahuja Font
Enòleg (URV) i Tècnic Especialista en Química, és director tècnic d'Enologia i Viticultura del Grup Perelada & Chivite des del 2018 i director tècnic d'Enologia i Viticultura dels vins D.O. Empordà a Cavas del Castillo de Perelada des del 1998.

Professor de Viticultura del curs de Sumillers de l'Escola d'Hosteleria Sant Narcís de Girona des del 2004. Ha estat reconegut com a Millor Enòleg de Catalunya per l'Associació Catalana de Sumillers (2015) i Enòleg de Prestigi per l'Associació Catalana d'Enòlegs/es (2024).

INSCRIPCIONS OBERTES
Places molt limitades per rigorós ordre.
Per formalitzar la inscripció cal enviar un correu electrònic a activitats.figueres@coac.net. La inscripció es donarà per ferma quan rebeu un correu confirmant-la.

Versió per a imprimirPDF version