Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Un nou paradigma: visions, dinàmiques i reptes dels joves arquitectes

Un nou paradigma: visions, dinàmiques i reptes dels joves arquitectes

Imatge: 
© AJAC
Qui dissenya la ciutat del futur? En quines condicions? Amb quins referents? “Un nou paradigma” és una taula rodona per tractar la nova realitat i els reptes de futur de les noves generacions. L’acte tindrà lloc dins d’un gran iglú de vent: un pavelló efímer a partir d’un globus aerostàtic reciclat.

En un context de trencament de la figura de l’arquitecte i marcat per les emergències climàtiques, socials i econòmiques, la professió dels joves de l’arquitectura, el disseny i l’urbanisme evoluciona cap a nous horitzons amb obstacles canviants.

Qui són les persones que dissenyaran el futur? Els arquitectes i els urbanistes van dissenyar la ciutat del segle passat, però la societat, la ciutat i la professió han evolucionat. El paradigma de l’arquitecte com una única veu en el desenvolupament dels espais urbans s’ha trencat i s’hi han incorporat noves òptiques i sistemes més col·laboratius amb la intervenció de molts més àmbits de la societat. Des de l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC) volem reflexionar i debatre sobre aquests canvis. Cap on anem? Quins són els nous referents? Quins valors defineixen les noves generacions d’arquitectes? Què ens diferencia de les generacions passades? Existeix una col·lectivitat comuna? En quin estat de salut es troben les condicions laborals? Quines dificultats per a la supervivència compartim? Hi ha una fractalització de vessants professionals?

Un grup de joves arquitectes moderarà el debat, que comptarà amb diversos ponents convidats. L’esdeveniment està organitzat per l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC), en el marc de Model, Festival d'Arquitectures de Barcelona.

Cal inscripció prèvia.

Versió per a imprimirPDF version