Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Cisjordània i Gaza

Urbanisme Comparat: Cisjordània i Gaza

Imatge: 
Gádor Luque. Front marítim de Gaza
El dimarts 7 de maig a les 19 hores, tindrà lloc la propera sessió del cicle d'Urbanisme Comparat, que organitza l'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes del COAC (AAUC). La jornada portarà per títol "CISJORDÀNIA I GAZA. Estratègies de supervivència territorial: intervencions urbanístiques / arquitectòniques (2016-2020)". 

Cisjordània i Gaza són part de Palestina, un territori ocupat i segregat. Els projectes realitzats, més enllà de la seva materialització arquitectònica, han de ser entesos en el context brutal i hostil on es troben. Per això, la sessió versarà sobre el context sociopolític i històric, traçant una línia temporal i física que analitza la situació actual enquadrada en la construcció de la narrativa que la va fer possible. Des del desplaçament forçat de la població en un territori limitat, la neteja de les seves traces fins a la situació actual de la franja de Gaza. 

S’explicaran projectes comunitaris, fruit del treball de moltes persones, que tenen en comú la necessitat de supervivència en un territori, reclamant el dret a viure amb dignitat: a Cisjordània: al camp de refugiats de Shu’afat (Jerusalem), Les terrasses verdes com a resiliència (la Terrassa en el Centre de Dones va ser Menció d'Honor FADcitytocity 2018). I a Gaza, Beit Lahia (Beit Hannon, al nord del territori), el projecte Al Nada, 250 habitatges cooperatius i el projecte Green Hopes Gaza de parc i espais comunitaris.

La sessió anirà a càrrec de Gádor Luque, arquitecta per la Universitat d'Alcalá de Henares 2007. Màster en Tecnologia en l'Arquitectura UPC 2013. Postgrau en Arquitectura Social i Resolució de Conflictes en el Territori Escola Sert 2020. Àmplia trajectòria internacional (Països Baixos, Japó, Xina i Palestina). Ha treballat en estudis d'arquitectura com Toyo Ito i col·laborat amb arquitectes com Itziar González Virós. Actualment treballa a LoCa Studio a Barcelona. Entre el 2016 i el 2020 va treballar com a consultora externa de UNRWA i Cooperació Italiana associada a Studioazue; són aquests projectes, de treball comunitari, que exposa en aquesta sessió.

L'acte és gratuït, però cal inscripció prèvia.

Versió per a imprimirPDF version