Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Urbanisme Comparat: "Laval, Quebec"

Imatge: 
© Wikimedia

El dimarts 27 d'octubre a les 19 h, tindrà lloc la propera sessió del 9è cicle d'Urbanisme Comparat, en la qual l'arquitecta Marta Masferrer parlarà sobre el Quebec.

La província canadenca del Quebec és un territori definit per un urbanisme i una ordenació territorial particular. Dos elements han marcat la seva evolució: d'una banda l’herència històrica del període colonial francès i posteriorment anglès i, d'altra banda, la influència de la cultura nord-americana de l'època moderna i contemporània. Un urbanisme sovint anomenat funcionalista, la tendència canvia progressivament des de fa vint anys i noves eines de planificació permeten controlar i fer la ciutat de manera diferent.

Montreal, la ciutat més poblada de la Belle Province, i Laval, la tercera, són actualment escenari de grans transformacions. Exemples de normatives com Form Based Code, projectes de Transit Oriented Developpement (TOD) o Programmes particuliers d’urbanisme (PPU) ens permetran comprendre millor les ciutats quebequeses d'avui. 

Marta Masferrer Juliol
Des de l’any 2017, Marta Masferrer treballa al departament d’urbanisme de la Ciutat de Laval, Quebec, com a dissenyadora principal en projecte urbà. Ha participat en la definició d’espais públics, la integració d’infraestructures de mobilitat de tipus Bus à haut niveau de service (BHNS) i la planificació de sectors de reforma urbana. Anteriorment, va treballar al Centre Canadien d’Architecture (CCA) en recerca i comissariat i sobretot a l’Atelier Christian Thiffault en projectes residencials i projectes d’espai públic per a la Ciutat de Montreal. Abans de traslladar-se a Montreal, va col·laborar a l’estudi Manuel de Solà Morales en projectes de transformació urbana com Operaplein i De Keyserlei a la ciutat d’Anvers i el Concurs del Parc lineal de la Sagrera.

Cal inscripció prèvia.
Les persones inscrites rebran un correu electrònic amb l'enllaç per seguir la sessió en directe. 

Versió per a imprimirPDF version